Forbes публикува годишния си списък 30 под 30, като отличи някои от най-успешните пионери на хилядолетието и поколението Z в широк спектър от индустрии. Изданието публикува 13-ия годишен списък във вторник, 28 ноември, като отличи 600 лица с изгряващ талант в няколко категории, включително изкуство и стил, медии и музика.

Кендъл Дженър за Jacquemus - моделът показва перфектно дупе в коледната кампания на марката

Перфектното дупе на Кендъл Дженър (в капана на коледни лампички)

Хо-хо-хо, време е

За 2024 г. имената включват риалити звездата и модел Кендъл Дженър, комикът Мат Райф, рапърката Latto, актрисата Джена Ортега, актрисата и певица Рене Рап, инфлуенсърът в TikTok Дилън Мълвани. Други имена, които влизат в списъка, включват певецът и текстописец Стив Лейси, певицата Kali Uchis, музикантът Peso Pluma, актьорът от Stranger Things Ноа Шнап, актьорът от "Еурфория" Доминик Файк, комикът Дрю "Друски" Деборд и драматургът Джордан Е. Купър.

Списъкът е съставен от писатели и редактори на Forbes, заедно с експерти и предишни победители като съдии, включително създателя на подкаст Call Her Daddy и водещ Алекс Купър, актрисата Айо Едебири и спортиста Девин Букър. Повече от 11 000 кандидати бяха оценени по фактори, включително "финансиране, приходи, социално въздействие, изобретателност и потенциал", уточняват от Forbes.

Кендъл Дженър влиза в класацията на Forbes 30 под 30, благодарение на своята марка текила. 28-годишната Дженър, която е звездата от корицата на Forbes 30 под 30, попадна в списъка, отчасти благодарение на разрастващата се империя на алкохолната ѝ напитка.

Компанията за текила на риалити звездата и супермодел, 818 Tequila, е продала повече от 123 000 кашона миналата година, съобщава Forbes. Но пред списанието Дженър казва, че е стартирала марката без първоначално да слага името си на нея с цел. "Исках напитката да има свое име и характер и хората да я харесват, без да знаят, че съм част от нея", казва тя.

Forbes изчислява, че 818 Tequila е донесла на Дженър приблизително 25 милиона долара продажби през 2022 г. В допълнение към марката текила, тази година Дженър си е осигурила работа като модел с марки като Calvin Klein, Prada и Stella McCartney и продължава да прави милиони, като се появява в The Kardashians - семейното риалити шоу на Hulu.