Отдавна не сме ходили на гости, а на дами като Кендъл Дженър няма как да откажем, когато отворят широко вратите си. Пред Architectural Digest супермоделът показва дома си в Лос Анджелис, който е нейното бягство от реалността, от забързаното ежедневие.

Кендъл е само на 24 и вече може да се похвали с дом буквално като от корица на списание. Влюбва се в къщата от пръв поглед, защото смята, че има собствен характер. А за да я превърне в дома на мечтите си й помагат дизайнерите Кейтлин и Томи Клементс.

Кендъл се нанася преди около две години, когато приключва реновирането, отнело цяла година. И къщата се превръща в отражение на това, което е тя всъщност.

Снимка 490186

Източник: Architectural Digest

Това, в което са единодушни е, че искат да запазят испанския полъх, както и духа на къща в провинцията, създадена за търсене и намиране на уединения в топли, натурални нюанси и много естествени материали. "Животът ми включва много хаос, пътувания и силна енергия. Затова исках да чувствам дома си като едно спокойно място", казва Дженър.

Снимка 490178

Източник: Architectural Digest

Акцент в интериора са и огромните прозорци, които са буквално навсякъде. Моделът държи на тях, защото къщата се намира в планината, обградена е от природа и иска да я усеща максимално близо, дори когато е вътре.

Едно от любимите помещения на Кендъл е холът. В него тя подчертава, че няма телевизор, защото е място за релакс. Има обаче камина, която работи почти непрекъснато, както и удобна мека мебел, на която да разпуска с приятели и роднини.

Снимка 490190

Източник: Architectural Digest

Непосредствено до всекидневната е малък, но елегантен и функционален бар, в който са се забърквали десетки коктейли, защото моделът е правила не едно и две партита. А най-умела с комбинирането на алкохолите е нейната майка Крис Дженър.

Снимка 490185

Източник: Architectural Digest

Най-трудна за осигуряване, а и за инсталиране се оказва мивката от естествен, масивен камък, която се намира в малката тоалетна за гости. Тя може да изглежда като част от интериора на дома на семейство Флинстоун, но Кендъл е държала до последно на нея и е категорична, че никога няма да я махне от мястото й.

Снимка 490199

Източник: YouTube

В дома си Кендъл има и обособен офис, в който провежда работни срещи. Признава обаче, че не го използва особено често по предназначение.

Снимка 490192

Източник: Architectural Digest

Не същото обаче може да каже за своето арт студио, което създава на по-късен етап, защото осъзнава, че рисуването й помага да се справи със стреса и тревожността. Понякога дори се събират с приятели, за да рисуват "ужасни неща".

Снимка 490188

Източник: Architectural Digest

Кендъл разчита именно на произведения на изкуството, които да внесат цвят и акцент в иначе неутралния интериор. А най-любима й е яйцевидната светлинна структура на Джеймс Търрел със сменящи се цветове. Именно нея определя като една от фокусните точки в дома си, която й носи успокоение и щастие.

Снимка 490197

Източник: Architectural Digest

Акцентът в трапезарията е дървото. Трапезната маса е направена от орех и дъб, а столовете са на няколко десетилетия, но сполучливо реставрирани за търсения ефект. Най-използваната стая от къщата пък, за изненада или не, е кухнята. В нея почти всяка вечер Кендъл приготвя вечер за себе си и приятелите си.

Снимка 490180

Източник: Architectural Digest

В нея разбира и че кухнята може да те накара да иска да готвиш, защото в предишния си дом почти не го е правила. На фона на цветните шкафове и мраморния плот се открояват златните и медни акценти в аксесоарите и посудата. От майка си и сестрите се получава много ценни съвети как да организира всичко, за да бъде максимално функционално.

Снимка 490183

Източник: Architectural Digest

Две от петте спални в къщата Кендъл преустройва в място за пробване на тоалети, както и в гримьорна. Въпреки че при дрехите й на пръв поглед цари хаос, тя е категорична, че много добре знае къде се намира всяка една от тях. А по стените на гримьорната е закачила кориците на всички списания, за които се е снимала. Идеята си открадва от сестра си Ким Кардашиян.

Снимка 490187

Източник: Architectural Digest

В спалнята си Дженър има още една камина и зона с мека мебел, на която обича да разпуска и да медитира. Дори там тя има обособено кътче за направата на чай, защото е "пристрастена" и понякога обича да пие и преди да заспи.

Снимка 490184

Източник: Architectural Digest

Банята към спалнята пък е с огромни размери, решена в бяло, а вниманието ни веднага привлича златната вана до прозореца, която също е едно от любимите места за релакс на модела.

Снимка 490189

Източник: Architectural Digest

В нея има преход и към същинския килер на Дженър, който също е впечатляващо голям... и пълен. На всеки два месеца тя задължително му прави разчистване, което й действа много успокояващо. За организацията му обаче разчита на специалист.

Снимка 490198

Източник: YouTube

От почти всяка стая в къщата има врата към задния двор. В него има няколко зони за сядане, огнище, басейн с необичайна форма и много, много зеленина.

Снимка 490191

Източник: Architectural Digest