Кърсти Али става известна през 1987 г. с участието си в сериала "Бар наздраве". С ролята си на Ребека дори печели награди Златен глобус и Еми. Друга продукция, с която актрисата също ще бъде запомнена, е "Стар Трек II: Гневът на Хан".

Брус Лий, вода, бъбреци, хипонатриемия и новата версия за смъртта на актьора

Да починеш от пиене на твърде много вода

Нова версия за смъртта на Брус Лий

През 2010 г. животът ѝ бе разказан в телевизионния риалити сериал, озаглавен Kirstie Alley's Big Life. Но освен в телевизионни сериали и филми Кърсти Али участва и в предавания. Можем да я видим в дванадесетия сезон на Dancing with the Stars от 2011 г., както и в седмия на The Masked Singer от тази година. Напоследък обаче актрисата беше подложена на критики заради противоречивите ѝ политически изявления, особено тези за войната в Украйна.

Новината за смъртта на Кърсти Али бе потвърдена от децата ѝ Тру и Лили Паркър в понеделник вечерта, 5 декември, пише People. 71-годишната актрисата е починала след кратка битка с рака. 

"Тъжно ни е да ви съобщим, че нашата невероятна, щура и любяща майка почина след битка с рак, открит едва наскоро", се казва в изявлението. От него става ясно още, че до последните си мигове Кърсти Али е била заобиколена от семейството си и се е борила с болестта с голяма сила. Въпреки загубата ѝ, тя е оставила нещо много ценно след себе си, а именно безкрайната си радост от живота.

"Колкото и емблематична да беше на екрана, тя беше още по-невероятна майка и баба", се казва още в изявлението.

Двете деца на Кърсти Али благодарят и на "невероятния екип от лекари и медицински сестри" в Moffitt Cancer Center, където са се грижили за нея, както и на феновете за техните "любов и молитви" в "този труден момент".

След излизането на новината актьорът Джон Траволта бе сред хората, отдали почит на актрисата в социалните мрежи.

Мехран Карими Насери и смъртта на иранеца, който 18 години живя на летището в Париж

Мъжът, който 18 години живее на летището в Париж

Историята на Мехран Карими Насери

"Кърсти беше една от най-специалните връзки, които някога съм имал. Обичам те, Кърсти. Знам, че ще се видим отново", пише той към поста си с нейна снимка, която е споделил в Instagram.