Официалните задачи на кралицата-консорт стават все повече, особено преди празниците. След като участва в събитие по даряването на играчки за домове за деца, Камила се включи в първия прием в Бъкингамския дворец.

Камила, Падингтън и защо кралицата-консорт раздаде плюшени мечета

Специалният жест на кралицата-консорт Камила

Отново е намесено мечето Падингтън

А ето че сега посреща сама няколко важни гости в резиденцията, която дели с крал Чарлз, Кларънс Хаус. Там на 28 ноември пристигната кралица Рания и принцеса Мери. Трите кралски особи се събраха по повод инициатива на ООН, посветена на превенцията и борбата срещу насилието на момичета и жени.

Световната кампания на организацията започна на 25 ноември - Световният ден за елиминиране на насилието над жени и ще продължи до 10 декември, който е Световният ден на човешките права.

Камила нееднократно е защитавала каузата и е подкрепяла жени и момичета, жертви на домашно насилие, изнасилване и сексуален тормоз. На 13 октомври тази година тя посети гинекологичното отделение на болницата "Челси и Уестминстър", където се предлага подкрепа на жени, преживели подобни травми.

Очаква се днес вечерта в Бъкингамския дворец да се състои прием, на който отново ще присъстват йорданската кралица Рания и датската принцеса Мери, съпруга на престолонаследника на страната принц Фредерик.