Преди малко повече от година Камерън Диас стана майка за пръв път на 47 години. Още преди пет години обаче тя се оттегли от киното, за да има повече време за личния си живот и да си бъде "самодостатъчна". И до днес не съжалява за решението, което е взела.

Камерън Диас, майчинството и защо актрисата иска да живее до 107 години

Камерън Диас иска да живее до 107

Основателна причина си има

В последното си интервю актрисата признава, че няма никакво намерение да се връща към професионалните си ангажименти. А основната причина е, че просто не си представя да бъде далеч от дъщеря си през дългите 14-часови снимачни дни.

Диас обяснява и че е отлагала майчинството за по-късен етап от живота си, за да няма тогава какво да я разсейва. И очевидно това е осъзнат избор, от който няма да се откаже. Защото с брака и грижите за детето си сега изживява своето най-смислено и пълноценно време.

Все пак, актрисата не е на 100% категорична, че никога повече няма да се снима във филм. "Аз просто съм такъв човек - никога не казвай никога", пояснява тя. Но определено това не й е приоритет на този етап. Пък ако изскочи нещо достатъчно интригуващо, може и да размисли, цитират я от Daily Mail.

Сега Диас се чувства благословена и привилегирована от факта, че може да бъде майката, която винаги е искала да бъде - плътно до дете си и без да е необходимо да разделя времето си между грижите за малката и професията. Защото точно това си е представяла, че ще направи един ден - да се отдаде максимално на майчинството. А много други жени нямат тази възможност.

Все пак, актрисата има известни професионални ангажименти, но те са в различна сфера. Миналата година тя лансира винения бранд Avaline и се занимава с популяризирането и дистрибуцията му. Но й остава и време да се грижи за себе си и най-сетне е намерила своя вътрешен мир.