Малко повече от месец остава до коронацията на крал Чарлз, която ще се състои в Уестминстърското абатство в Лондон на 6 май. В тази официална и религиозна церемония ще вземат участие и най-близките членове от семейството му.

Васко Василев, коронацията на крал Чарлз и как българският цигулар ще ръководи Coronation Orchestra

Българинът, който ще участва в коронацията на Чарлз

Световноизвестното име, замесено в концерта по случай събитието

И не само неговите - според нова информация в британските медии, цитирана от Hello, петимата внука на Камила ще носят покривалото, под което баба им ще бъде миропомазана като кралица-консорт от архиепископа на Кентърбъри.

Семейството на краля също ще участва в церемонията. Очаква се престолонаследникът принц Уилям първи да коленичи пред краля, за да му изкаже почитта си. Вторият по ред за британския престол принц Джордж също има специална роля в събитието.

Снимка 600835

Източник: GettyImages

Каква точно е тя все още не е ясно, но според Express Уилям и Кейт са имали спор за това доколко трябва да е ангажирано едно деветгодишно момче с подобни неща. Принцът и принцесата на Уелс се опасяват дали отговорността и прекаленото внимание към сина им не са прекалени за едно дете.

Уилям вероятно от първа ръка може да каже как се чувства дете в подобна публична ситуация - много години след смъртта на принцеса Даяна все още се коментира било ли е редно принцовете Уилям и Хари (тогава на 15 и 12 години) да вървят след ковчега на майка си.

Според вестник The Times не само Джордж, но и седемгодишната принцеса Шарлот и четиригодишният принц Луис ще участват в коронацията. Децата ще бъдат заедно с родителите си на процесията, която ще отведе краля от Уестминстърско абатство до Бъкингамския дворец.