По върховете на властта в САЩ напоследък е доста напечено, предвид разгорещената предизборна кампания. Междувременно първо стана ясно, че Доналд Тръмп вече е първият в историята на страната осъден президент. Само дни след това пък разбрахме, че Хънтър Байдън - синът на Джо Байдън, пък също е записал името си в историята, но като първият пряк родственик на действащ държавен глава на САЩ, който получава присъда.

"Никой не е над закона" - след Доналд Тръмп, и синът на Джо Байдън получи присъда

"Никой не е над закона" - след Доналд Тръмп, и синът на Джо Байдън получи присъда

Тежки признания в съдебната зала

На фона на тези събития обаче борбата за следващия президентски мандат продължава между бившия и настоящия президент. Джо Байдън изглежда имаше предимство в набирането на средства през голяма част от кампанията си. Но Доналд Тръмп също показа, че няма намерение да отстъпва и напредна в набирането на средства през последните седмици. Всъщност само за два дни след осъждането си той е успял да събере цели 70 милиона долара.

На настоящия президент обаче не му отне много време, за да подобри рекорда си по набрани средства за един ден - над 28 милиона долара. Постижението вероятно отчасти се дължи и на присъстващите гости на събитието, което се е провело в центъра на Лос Анджелис. Сред тях са били холивудски знаменитости като Джордж Клуни и Джулия Робъртс. Бившият президент Барак Обама също е показал подкрепата си към Джо Байдън.

Всъщност двамата президенти са водели дискусия, модерирана от комедианта и водещ Джими Кимел. Джордж Клуни и Джулия Робъртс пък са излезли на сцената още в самото начало. От трибуната актьорът е обявил, че събитието е "най-голямото набиране на средства за Демократическата партия досега".

Барбара Стрейзънд също е била сред присъстващите известни личности и е представила първата дама Джил Байдън. От своя страна съпругата на настоящия президент е благодарила, че "тази група от невероятни артисти" е застанала зад тях преди изборите.

Други знаменитости, които са оказали подкрепата си за Байдън, са били Джейсън Бейтман, Катрин Хан, Шерил Лий Ралф и Джак Блек.

Мрачните тайни на семейство Тръмп - племенникът на Доналд Тръмп, който ще разкрие цялата истина

Мрачните тайни на семейство Тръмп - племенникът на Доналд Тръмп, който ще разкрие цялата истина

Фредерик Тръмп III издава мемоарна книга

Билетите за събитието са били на начална цена от 250 долара, като са достигали до 500 000 долара за пакет, включващ снимка с двамата президенти и билет за афтърпартито, пише Variety.