От Илон Мъск можем да очакваме буквално всичко. Ексцентричният милиардер има достатъчно идеи, с които да изненада и дори да шокира света. Има и необходимите средства, за да ги реализира.

Не му липсва и мотивация името му да бъде записано с големи букви в историята. Мощни електрически коли, тунели за тях, алтернатива на наземните пътища със задръствания, най-голямата ракета, създавана някога, космически туризъм до Луната, а след това и до Марс...

Ето какво е следващата му стъпка по пътя към тоталния успех (въпреки че надали някога ще се спре и ще каже, че това, което има, му е достатъчно).

През 2016 г. Мъск създава компанията Neuralink, но за нея не се говореше почти нищо. Досега. За в бъдеще ще чуваме това име все по-често, защото амбицията, която стои за него, е "да спаси човешката раса".

Снимка 401078

Източник: iStock

Милиардерът е пределно наясно с настоящата ситуация - технологиите превземат ежедневието и изместват хората. За да спре хегемонията на тези супер интелигентни машини, а и понеже е голям филантрол, Мъск има план как самите ние да станем супер машини. Според него, трябва да мислим като тях, за да не ни унищожат.

Този план включва имплантиране на чипове в мозъка и свързването на всички към една глобална мрежа. А в доста скромния сайт на Neuralink е записано, че дейността на компанията е разработване на интерфейси за свързване на хора и машини.

Първият фокус на компанията ще е в сферата на медицината с цел да се предостави информация за заболявания на мозъка като епилепсия. След като се разучи из основи устройството на мозъка, Мъск и компанията му ще наблегнат на създаването на симбиоза между човечеството и изкуствен интелект, пише The Sun.

Илон Мъск, ракетата BFR и какво ново около нея

Докъде стигна ракетата на Илон Мъск

Луната е все по-близо

Все още амбициозният и звучащ стряскащо проект на Илон Мъск е в начална фаза, в която все още се набират необходимите кадри. Но милиардерът загатна, че съвсем скоро ще ни изненада с новини и това, което има да ни каже, е по-добро от всичко, което сме си представяли.