Илон Мъск отдавна заяви своите планове да превземе и Космоса. И започна постепенно да ги превръща в реалност. В края на миналата година излезе повече информация относно ракетата, която ще изстреля мечтата на милиардера сред звездите, та чак до Луната.

Най-голямата ракета, създавана някога, носи името Big Falcon Rocket. И докато за мнозина от нас пътуването в Космоса все още изглежда като далечен мираж, компанията на Мъск Space X работи с пълна сила по амбициозния му проект за туристически космически пътувания.

И ето докъде са го докарали. От нови снимки на прототипа разбираме, че двете основни съставни части на ракетата са почти готови и остава да бъдат сглобени в едно цяло, което ще полети към Луната. Тестовите полети са планирани за пролетта на тази година.

Илон Мъск разкри, че му се е искало корпусът да бъде изцяло от неръждаема стомана, но с екипа му са решили, че оптималният вариант е иновативна смес от сплави и метали. Няма спор, че изглежда доста бляскаво и грандиозно, точно както той обича.

Така ще изглежда ракетата в завършен вид

Източник: Instagram / Rocket Enthusiast

Така ще изглежда ракетата в завършен вид

Милиардерът черпи вдъхновение от американската ракета Атлас, но неговата ще бъде не само много по-голяма, но и с по-различна архитектура. Като голямо предимство на Big Falcon Rocket той посочва, че стои стабилно на ракетната площадка, дори когато не е под налягане.

Повече информация за проекта Мъск обеща да даде след първите тестове, които се надява да бъдат успешни, разбира се. А за септември са планирани първите безпилотни изстрелвания.

Точна дата за първия полет с космически туристи на борда още няма. Вероятно обаче ще е доста по-скоро, отколкото до преди време смятахме, че е възможно. Най-малкото, защото плановете на Мъск включват покоряване на Марс през 2024 г. А Луната е къде-къде по-близка цел и дестинация.

Илон Мъск и Big Falcon Rocket - гигантската ракета за обиколка на Луната

Колкото точно е голяма гигантската ракета на Мъск

Най-мащабната космическа операция до момента

Дали самият Илон ще бъде сред първите космически пътници, също предстои да разберем със сигурност. Наскоро той заяви подобно желание, въпреки напълно реалния риск това да бъде краят на живота и на големите му проекти. А всички, които искат да се присъединят към космическото предизвикателство, ще трябва да платят около 200 хиляди долара, пише Daily Mail.