Мечтите на Илон Мъск са наистина дръзки и грандиозни и той няма никакви спирачки да ги осъществява. Покрай зачестилите напоследък изстрелвания на ракети на SpaceX и плановете за завладяване на Марс и Луната, милиардерът обяви още един свой проект.

Илон Мъск, Starbase и градът, който милиардерът иска да построи

Какво си науми Мъск този път

Пак изненада с идея

Около базата на космическата си компания в Тексас, той ще създаде цял нов град - Starbase. Всички започна с една кратка публикация в Twitter, а след това Мъск на няколко пъти ни напомня, че отново не се шегува и съвсем скоро ще ни изненада.

Разбира се, един град няма как да съществува и функционира без жители. Предприемачът вече се премести в Тексас заедно със своето семейство, а не закъсняха и призивите към милионите му последователи в социалните мрежи да помислят за преместване в Starbase и да окуражат и приятелите си да направят същото.

Снимка 505271

Източник: архив ЕПА

Тази покана за смяна на местожителството с гледка към площадката за изстрелване на ракети, насочена към всички ентусиасти, последва обявяването на нуждата от много нови служители, които да подпомогнат непрекъснато разрастващия се работен процес в SpaceX - "инженери, техници, строители и основен помощен персонал", предава NY Post.

Най-вероятно тези служители не само ще работят в базата в Тексас, но и ще живеят в новосъздаващия се град, защото Мъск предвижда населението му да стане няколко хиляди души през тази или следващата година.

Този мащабен проект обаче вече взе да притеснява местните в района на малкото крайбрежно градче Бока Чика. Дори вече е създадена петиция срещу изграждането на Starbase.

Илон Мъск, НЛО, X Æ A-Xii и какво мисли милиардeрът за извънземните

Има ли извънземни според Илон Мъск

Категоричен, както винаги

А за да ги умилостиви, Мъск обяви две големи дарения - 20 милиона долара за училищата в района и 10 милиона долара за "съживяване на центъра" на близкия град Браунсвил, където голяма част от населението живее в бедност.