Темата за съществуването на извънземен живот винаги е била е сред най-спорните в нашето съвремие. Колкото и хора да твърдят, че са ги виждали, колкото и напреднали да се технологиите, към момента още никой не е показал достоверни фотографии, които доказват съществуването на НЛО.

"Проект Синя книга", Bulgaria ON AIR и нищенето на конспиративни теории около извънземните

Как се нищят конспиративни теории около извънземните

"Проект Синя книга" стартира и по Bulgaria ON AIR

А все по-честото споменаване на НЛО и спекулациите по темата дават тон на поредната публикация на Илон Мъск в неговия любим Twitter. И естествено, милиардерът успя да предизвика разгорещен дебат.

И не само - разбираме и какво мисли самият създател на технологичния гигант Tesla по въпроса.

Илон Мъск категорично отрича съществуването на НЛО и го показва нагледно в социалната мрежа. Към поста си, озаглавен "Най-силният аргумент срещу извънземните", той качва две графики.

Едната диаграма нарича "Разделителна способност на фотоапаратите" (вляво), а другата - "Разделителна способност на снимките с НЛО", като и двете показват тенденциите в развитието им от 19 век до днес.

Постът му веднага е последван от най-различни коментари - от подозрения, че туитът на Мъск не е негов, до теорията, че самият той е извънземно.

Но кой извънземен би качил обща снимка с децата си, коментират още от Paper.

Илон Мъск, Grimes, синът им X Æ A-Xii и новата им семейна снимка

Другото лице на Мъск

Винаги верен на себе си

Въпреки че името на сина му звучи, меко казано, странно - X Æ A-Xii, както и да го погледнем, си изглежда съвсем реален. И прилича повече на човек, отколкото на същество от друга планета.