Още от началото на кариерата си на предприемач Илон Mъск никога не се е колебал дали да остане буквално без нищо, за да вложи всичко в амбициозните си бизнес начинания. Правил го е неведнъж, прави го и сега, когато има милиарди, повечето от които обаче в акции.

Илон Мъск, животът под наем и защо разпродава имотите си

Да имаш милиарди, а да живееш под наем

Защо Мъск продава къщите си

Наскоро Мъск заяви, че продава и последната си къща и на негово име остава само едно имение, което се дава под наем за специални събития. Той осъществи поредната стъпка от плана си, като се премести заедно с половинката си Grimes и сина им възможно най-близо до Бока Чика, Тексас, където е площадката за изстрелване на SpaceX.

За да положи началото на новия град Starbase, който мисли да изгради от нищото и въпреки недоволството на местните, предприемачът се сдоби с къща във фургон за 55 хиляди долара. Тя е сглобяема и пристига готова с камион.

В нея има всичко необходимо за едно домакинство, макар и събрано на доста малко пространство. Но за Мъск, който и без това прекарва почти цялото си време във фабриките на своите компании, това изглежда не е никакъв проблем.

На същото мнение е и половинката му, която изцяло подкрепя грандиозните му планове и явно смята, че те са по-важни от разточителния семеен живот, предава LADBible.

Илон Мъск, Starbase и призивът на милиардера за града, който създава

Мъск иска да сме му съседи

Идеите му нямат край

Милиардерът се похвали с новия си дом в Twitter и това предизвика бурни реакции. Феновете му сякаш въобще не са изненади от това негово решение, а други няма как да си изкривят душата и също да не признаят, че той е пример за наистина отдаден на мисията си човек. И вместо да инвестира в нещо, което не му носи приходи, той влага всичко в невероятното бъдеще на всички нас.