През 2021 г. Илон Мъск измести основателя на Amazon Джеф Безос от първото място и така се превърна в най-богатия човек в света. Оттогава насам триото Илон Мъск, Бернар Арно и Джеф Безос периодично разменят местата си в класацията на милиардерите на Bloomberg.

Илон Мъск и дарението му на акции на Tesla за благотворителност

Щедрото дарение на Илон Мъск

Колко е дарил за благотворителност милиардерът

За основателя на Tesla и SpaceX обаче миналата година беше пълна с изненади и обрати. Суматоха се създаде, когато той искаше да купи Twitter, тъй като не беше съвсем сигурно дали сделката в крайна сметка ще се изпълни. Стигна се дори и до съдебно дело. Накрая обаче Илон Мъск се сдоби с Twitter.

Заради това, че той доста започна да се фокусира върху новия си бизнес, пострада компанията му за електрически автомобили. Според данни на Yahoo Finance на 3 януари 2023 г. цената на акциите на Tesla са достигнали дъно от 108.10 долара.

Снимка 599319

Източник: GettyImages

За Илон Мъск обаче проблемите не свършват дотук. Той все още е изправен както пред съдебни искове, заведени от съкратени служители на Twitter, така и пред съдебни дела от наемодатели, които твърдят, че не е покрит наема на офисите на Twitter.

Е, явно малко по малко милиардерът някак стабилизира ситуацията. Този месец той написа в пост, че Twitter отчита "тенденция да достигне рентабилност" и че именно той е човекът, който трябва да "спаси" компанията от фалит.

Какви геройства може да направи Илон Мъск в мисията си, оставяме времето да покаже. Дотогава обаче той може да се похвали, че отново е начело в класацията на Bloomberg за най-богатите хора в света. Нетното му състояние сега е оценено на 187.1 милиарда долара.

Илон Мъск, Twitter и "новият" изпълнителен директор, който замени Параг Агравал

Нова "шега" от Илон Мъск

Поводът е Twitter

Илон Мъск измества от първото място Бернар Арно, чието богатство възлиза на 182 милиарда долара, пише Insider.