Когато миналата година купи Twitter за "скромната" сума от 44 милиарда долара, Илон Мъск каза, че компанията е близо до фалит. Самият той обаче не след дълго бе разкритикуван от инвеститори на Tesla, че прекарва твърде много от времето си, фокусиран върху опитите си да "съживи" Twitter.

Илон Мъск, Twitter и "новият" изпълнителен директор, който замени Параг Агравал

Нова "шега" от Илон Мъск

Поводът е Twitter

"Натоварването ми напоследък се увеличи доста", не крие милиардерът. Освен това той споделя, че е нужно новата му компания да бъде стабилизирана, както и да ѝ се намери друг изпълнителен директор, който да я управлява. И то още в рамките на тази година, категоричен е Илон Мъск.

Докато обаче той активно се занимава с трите си големи компании - Twitter, Tesla и SpaceX, явно не е пропуснал да допринесе и към благотворителността.

Снимка 599319

Източник: GettyImages

Само през изминалата година Илон Мъск е дарил акции от Tesla на стойност почти два милиарда долара, като в декларацията до американските регулатори получателят или получателите на дарението не са посочени. Според същия този документ дарението е направено между август и декември 2022 г.

Илон Мъск, загубата на състоянието му и с какво милиардерът влиза в рекордите на Гинес

Илон Мъск влиза в рекордите на Гинес, но не както му се иска

Какъв световен антирекорд постави милиардерът

Но за Илон Мъск благотворителността не е чужда и това не е първият път, когато дарява акции на Tesla за подобна дейност. През 2021 г. те са били на стойност около 5.74 милиарда долара, припомня BBC.