От няколко месеца Илон Мъск е собственик на Twitter за радост или за нещастие на потребителите на социалната мрежа. Той не изневери на имиджа си, като предприе драстични промени още от първия ден в офиса на компанията.

Илон Мъск, Twitter и анкетата да се оттегли като главен изпълнителен директор на компанията

Какво се случва с Илон Мъск и поста му като шеф на Twitter

Ще се откаже ли да бъде шеф

Изпълнителният й директор Параг Агравал беше освободен безкомпромисно. Мъск демонстрира враждебност към него още преди да придобие Twitter срещу фамозните 44 милиарда долара, като сам публикува съобщения, разменени с Агравал.

По-късно Мъск сподели и кореспонденцията си с основателя на Twitter Джак Дорси. "Двамата с теб сме на една вълна... Параг обаче е прекалено бавен и се опитва да угоди на хора, които няма да са доволни, каквото и да направи той", цитират го India Today.

Така освобождаването на Агравал след десет години в компанията стана съвсем закономерно. За сметка на това обаче Мъск така и не успява да намери подходящ човек за главен изпълнителен директор. Той неколкократно се шегува с този проблем, а ето и последният му ход по темата.

"Новият изпълнителен директор на Twitter е невероятен", написа Илон в личния си профил в социалната мрежа. Текстът е към снимка на кучето му Флоки, което е облечено в брандирана тениска на Twitter с надпис СЕО и седи на бюро пред "договор" за длъжността, който е подписало с кална лапа, както и миниатюрен компютър.

В допълнителен туит Мъск допълва, че "новият изпълнителен директор е много по-добър от предишния". Следва и нова снимка, на която Флоки - куче от породата шиба ину, е пред купчина финансови документи. "Справя се чудесно с числата", гласи текстът на Мъск.