Харисън Форд отново влезе в нелекия образ на Индиана Джоунс и всички са едонодушни, че се справи изключително добре. И изглежда наистина страхотно, въпреки своите 80 години.

Топ 10 на вечните холивудски секссимволи

Топ 10 на вечните холивудски секссимволи

От романтичен, през супергерой, до мачото

Когато филмът беше представен на филмовия фестивал в Кан през май, 2023 г., всички говореха за това как Форд е избрал да се появи без риза в една от първите сцени на филма.

Дори една репортерка каза откровено на Форд на официалната пресконференция на фестивала: "Все още мисля, че си много горещ." И не пропусна да го попита как поддържа форма.

В отговор Форд се пошегува: "Бях благословен с това тяло, благодаря, че забеляза."

И все пак вероятно не всичко е въпрос на късмет, а и на доста усилия. Форд е казвал неведнъж, че освен редовни упражнения, поставя фокус и върху това, което яде всеки ден.

Актьорът държи на екологично чистата храна и напълно е премахнал млечните продукти и месото от диетата си. През февруари, 2020 г. той разговаря с Елън Дегенерес в нейното ток шоу, споделяйки хранителните си навици. На въпроса какво точно прави, за да остане здрав, той отговори: "Практически нищо. Ям зеленчуци и риба. Наистина е скучно и еднообразно."

А по отношение на месото е категоричен: "Просто реших, че ми е омръзнало да ям месо. Знам, че не добро за планетата, а не е добро и за мен."

Феновете на Харисън Форд вероятно не са били изненадани от това негово лично решение, предвид страстта на актьора към опазването на околната среда, пише Eat This, Not That.

Освен чрез здравословно хранене, звездата спортува ежедневно. Но не "тренира като луд", предпочита колоезденето и тениса.

И явно не планира скоро да намали скоростта. Актьорът Мадс Микелсен, който също участва в "Индиана Джоунс и реликвата на съдбата", наскоро говори пред Hollywood Reporter за това колко силен е Форд.

Защо Харисън Форд никога не е искал да бъде холивудска суперзвезда

Защо Харисън Форд никога не е искал да бъде холивудска суперзвезда

Актьорът откровен за живота, кариерата и остаряването

"Това беше първият път, в който го срещнах и мога да кажа, че е безумно могъщ човек. Не само като актьор и личност, но и физически. Спомням си, когато снимахме до 5 часа сутринта. И тогава той се качи на велосипеда си и кара 50 километра. Харисън е чудовище, но много хубаво чудовище."