Въпреки че приживе не успя да се ожени и да създаде семейство, след смъртта си Матю Пери развълнува не една и две жени. Докато бившата му годеница не се изказа особено ласкаво за него, звезди като Салма Хайек си спомниха с умиление за времето, прекарано заедно с актьора.

Жените в живота на Матю Пери - от Джулия Робъртс и Гуинет Полтроу до Моли Хъруиц

Жените в живота на Матю Пери - от Джулия Робъртс и Гуинет Полтроу до Моли Хъруиц

Актьорът е неуспехите му в любовта

А към вълната от спомени и емоционални сбогувания се присъедини и Гуинет Полтроу. Малцина знаят, че двамата с Матю Пери са изживели кратък, летен романс точно преди да започне излъчването на "Приятели". 

Тогава те са световно неизвестни, луди, млади и влюбени и изживяват на максимум чувствата помежду си. А днес Полтроу си спомня за това време от живота си с усмивка след новината за смъртта на Матю Пери.

Актрисата сподели в профила си в Instagram снимка на звездата от "Приятели" на младини и добави емоционално послание. "Срещнах Матю Пери през 1993 г. на театралния фестивал Уилямстаун в Масачузетс. И двамата бяхме там през по-голямата част от лятото, правейки пиеси. Той беше толкова забавен и толкова сладък и беше толкова забавно да бъдеш с него", започва Полтроу разказа си.

"Излязохме да плуваме в поточета, пихме бира в местния колежански бар, целувахме се в поле с дълга трева. Беше вълшебно лято. Беше заснел пилотния епизод на "Приятели", но още не беше излъчен. Беше нервен, надявайки се, че големият му удар е точно зад ъгъла. Беше", продължава актрисата.

Салма Хайек за Матю Пери - емоционалната реакция на актрисата след смъртта на звездата от "Приятели"

Салма Хайек за Матю Пери - емоционално и откровено

Как ще го запомни актрисата

За финал Полтроу споделя, че двамата с Матю Пери са останали приятели известно време, докато пътищата им не са се разделили. Въпреки това тя винаги се е радвала да го види. Затова и много се е натъжила от новината за смъртта на актьора, както и много други. "Надявам се Матю най-накрая да намери мир. Наистина", завършва актрисата.