Миналата седмица Мария Шарапова обяви решението си да прекрати своята тенис кариера. 32-годишната рускиня е категорична, че отваря нова страница в живота си и повече няма да се върне на корта.

Мария Шарапова и пенсионирането ѝ от тениса

Краят на една ера за Мария Шарапова

Да идва следващият връх

А тази новина успя да развълнува не само феновете на Маша, но и нейните колеги. Те изразиха своята подкрепа и съпричастност, знаейки колко е трудно да се вземе подобно решение, след като си посветил години наред на спорта. Но винаги идва този момент.

Григор Димитров, който е не само колега, но и бивш дългогодишен приятел на Шарапова, също се включи във вълната от подкрепа към нея.

"Нищо друго, освен любов и уважение за Шарапова", каза той преди поредния си мач в Акапулко. "Имам толкова много да кажа, но не му е тук мястото. Мария е тази, която е", допълни той.

Очевидно двамата бивши са запазили добрите отношения и уважението помежду си след края на връзката си, което е похвално. Както самият Гришо потвърди за пореден път, те са си останали "страхотни приятели".

Григор Димитров, Мария Шарапова и закачките им по време на турнира в Австралия

Закачките на Григор Димитров и Мария Шарапова

Старата любов ръжда не хваща

Димитров е категоричен, че с каквото и да се захване Шарапова, ще го направи по най-добрия възможен начин. Затова е сигурен, че тепърва ще чуваме често имeто й, макар и не свързано с успехи на тенис корта, пише Tennis World US.