Както добре ни е известно, спортистите приключват с кариерата си доста млади. Никак не е изненадващо, че повече от тях на 30+ години вече са "пенсионери".

Именно по тези стъпки върви и 32-годишната Мария Шарапова, която обяви, че приключва със спортната кариера. В профила си в Instagram тенисистката качи детска снимка, на която я виждаме съвсем малка на корта.

"Тенисът ми показа света и ми показа от какво съм направена. С него тествах и измервах растежа си. Така ще бъде и в бъдеще - каквото и да избера за следващата глава от живота си, за следващия връх, все така ще продължавам с тласък. Ще продължавам да се изкачвам. Ще продължавам да раста. Тенис, казвам ти сбогом", написа под кадъра Мария Шарапова.

Руската тенисистка се радваше на великолепна кариера през годините. Тя стана петкратната носителка на титли от Големия шлем. След едногодишна забрана за игра през 2016 г. (тъй като беше обвинена в използване на забранени субстанции), през 2017 г. Мария Шарапова отново се завърна на корта, но повече не успя да пожъне големи успехи. Последвалите неспирни травми явно са взели връх. Очевидно това е довело и до решението ѝ да се оттегли.

Признаваме си, че наистина ще ни липсва на корта. Няма друга с такъв спортен хъс и така характерното за нея шумно пъшкане по време на игра.

Григор Димитров, Мария Шарапова и закачките им по време на турнира в Австралия

Закачките на Григор Димитров и Мария Шарапова

Старата любов ръжда не хваща