Актрисата от "Сексът и градът" Синтия Никсън е сред активистите, които започнаха гладна стачка с искане президентът на САЩ Джо Байдън да призове за постоянно прекратяване на огъня във войната Израел-Хамас.

"Просто ей така" и хонорарите на Сара Джесика Паркър, Кристин Дейвис и Синтия Никсън

Достигат ли 1 милион хонорарите за "Просто ей така"

По колко са взели основните актриси в сериала

В започналата в понеделник, 27 ноември, акция участват и политици от пет американски щата. Никсън, която преди се кандидатира за кмет на Ню Йорк, каза на тълпа пред Белия дом, че двете й деца са евреи, а техните баби и дядовци са оцелели от Холокоста.

"Синът ми ме помоли да използвам с всичка сила гласа си, за да потвърдя възможно най-силно, че никога повече означава никога отново за всички. За седем седмици Израел са убили повече цивилни на малка ивица земя, отколкото са убити за 20 години война в цялата страна Афганистан. Омръзна ми от хора, които обясняват, че цивилните жертви са косвени и рутинни жертви в резултат от войната. Няма нищо рутинно в тези числа. Има рутинно отбелязване на тези смъртни случаи", заявява позицията си Синтия Никсън.

Снимка 643953

Източник: GettyImages

Тя продължава с думите, че иска да отправи лична молба към президента Джо Байдън, който сам е преживял такава опустошителна лична загуба, да бъде малко по-съпричастен и да погледне децата на Газа и да си представи, че те са негови деца.

Снимка 643952

Източник: GettyImages

Гладната стачка беше започната, за да съвпадне с планирания край на четиридневното примирие в конфликта Израел-Хамас. Досега Израел е освободил 117 от 150 палестински затворници, които каза, че ще пусне като част от споразумението. Хамас са освободили 51 израелски заложници по време на паузата в боевете, пише Sky News.