Фернандо Алонсо никога не е привличал вниманието към личния си живот. И вероятно това е най-нормалното нещо, когато си един от най-популярните състезатели във Формула 1. Сега обаче драмата у дома му заплашва да вземе връх.

41-годишният испанец се е съгласил да сподели в социалните медии, че слага край на връзката си с Андреа Шлагер. Състезателят и австрийската спортна журналистка са заедно от около година и често виждахме моменти от живота им в профила на Андреа в Instagram.

"Искахме да ви кажем, че връзката ни като двойка приключи. Имахме късмета да споделим фантастично време заедно и ще продължи да бъде така, но с различна форма на обич", цитират ги от Hola.

В изявлението се допълва, че продължават да работят заедно на и извън пистата по различни проекти и го правят с "с най-дълбока любов и уважение един към друг".

Двамата последно бяха забелязани заедно на 5 март, когато отпразнуваха с пламенна прегръдка третото място на Алонсо в Гран При на Бахрейн. По всичко изглеждаше, че любовната им история ще продължи дълго, но ето че не е така. "Решихме, че е правилно да споделим това, тъй като вие винаги сте ни подкрепяли. Благодарим ви за това. Фер и Андреа", се казва още в изявлението им.