По-рано тази година Еван Рейчъл Ууд използва социалните мрежи, за да сподели, че преди години е била във връзка с човек, който ѝ е упражнявал физически и психически тормоз.

Защо се е самонаранявала Ивън Рейчъл Ууд

Защо се е самонаранявала Ивън Рейчъл Ууд

Актрисата с драматични признания

Преди няколко седмици актрисата застана пред камерата на SELF, за да разкаже повече за преживяванията си. Ууд признава, че все още не е разкрила името на насилника, защото се страхува за живота си. Тя е се обърнала към съответните институции, но ѝ е било казано, че няма какво да се направи.

Ето защо предпочита да не споделя името на насилника си. Споделя обаче преживяванията си, за да даде пример на всички жени, които са жертви на подобен тормоз.

Еван Рейчъл Ууд признава, че в началото, когато тормозът е започнал, го е оправдавала, мислейки, че тя е виновна и го е провокирала по някакъв начин. Точно това отчита и като най-голямата грешка на всички жени, жертви на домашно насилие.

Ууд дава и отговор на въпроса защо жертвите просто не се махнат и не напуснат насилника си. Според нея, това не е толкова лесно, колкото изглежда, защото в голям процент от случаите е по-възможно жената да бъде убита.

Дакота Джонсън, The Left Ear и подкаста на актрисата за сексуалното насилие

На кого даде гласа си Дакота Джонсън

Актрисата заема твърда позиция

Има го и моментът, в който насилникът контролира финансите на жертвата си и упражнява тормоз над близките ѝ. Това са все неща, които в повечето случаи спират жените. Сега 32-годишната актриса се опитва да възпитава сина си така, че да го направи достоен мъж.