Григор Димитров започна силно участието си на Wimbledon и след първите няколко гейма на мача срещу Даниил Медведев продължаването му към четвъртфиналите изглеждаше наистина реално.

Признанието на Григор Димитров, че не е пил алкохол

Признанието на Григор Димитров, че не е пил алкохол

Българинът продължава напред в Wimbledon 2024

За съжаление, обаче най-добрият български тенисист се подхлъзна при посрещането на една топка, което доведе до контузията му. Димитров се опита да продължи, но дори медицинският таймаут, който използва, не се оказа достатъчен, което наложи отказването му.

Така Медведев продължи напред, а Григор Димитров се прибра у дома, за да разбере какво точно се е случило. В профила си в Instagram тенисиста реши да даде малко повече ясно около контузията си.

Снимка 674122

Източник: Instagram / grigordimitrov

Григор Димитров написа, че след като е преминал няколко прегледа и скенера е станало ясно, че има разкъсване на абдуктора на левия крак. 

Григор Димитров няма да участва на Олимпийските игри в Париж

Григор Димитров няма да участва на Олимпийските игри в Париж

Ето къде ще играе най-добрият български тенисист през това време

Най-добрият български тенисист пояснява, че ще му е нужно време за почивка, но вече е започнал рехабилитацията и възстановяването си. Ясно е, че Димитров пропуска Олимпийските игри в Париж, но е под въпрос участието му в турнира във Вашингтон, който започва в края на месеца.