През декември 2020 г. актрисата Елън Пейдж обяви, че вече е транссексуален мъж - Елиът Пейдж. В емоционално интервю за Опра Уинфри звездата от "Генезис" разкрива как е минал през тази трансформация.

Елън Пейдж, Елиът Пейдж и признанието, че актрисата е трансджендър мъж

Актрисата Елън Пейдж обяви, че е трансджендър мъж

Една голяма стъпка към личното щастие

Това е първото телевизионно интервю след голямата промяна, което 34-годишният актьор дава. Известният с ролята си във филма "Джуно" актьор, както и с участието си в сериала The Umbrella Academy на Netflix, не крие сълзите си.

За Елиът Пейдж това е най-щастливият момент от живота, пише E!News. На въпроса коя част от прехода му е донесла най-много радост, Елиът каза: "Когато излизаш от банята, кърпата е увита около кръста ти, гледаш се в огледалото и си казваш - това съм аз".

В текста към тийзър видеото от интервюто с Опра, публикувано в страницата му в Instagram, актьорът обяснява защо иска да говори за това. Причината се крие най-вече в проектозаконите в САЩ, ограничаващи правата на транс хората, особено на младежите.

„Атаките от страна на антитранс активистите и анти ЛГБТ активистите са унищожителни", казва Елиът. "Законите, които се прокарват, ще струват живота на деца. Това е. Така че интервюто ми се стори добра възможност да разкажа за преживяванията си и за помощта, която съм получил - терапия и операции, които са ми позволили да съм жив и да живея собствения си живот."

Пред Vanity Fair пък той споделя, че от малък е знаел, че е 100% момче. "Пишех любовни писма и ги подписвах с Джейсън. Не разбирах, когато ми казваха, не това не се прави така. Не можеш да си такъв, когато пораснеш. Сега най-накрая се чувствам такъв, какъвто съм."

Елън Пейдж, Елиът Пейдж и първото селфи като трансджендър мъж

Първото селфи на Елиът Пейдж като трансджендър мъж

Актьорът благодари за подкрепата