Елън Помпео все още си спомня как едва не припада пред къщата на плажа, когато я вижда за първи път. Има нещо специално за нея в модернистичната структура, кацнала на скален връх с изглед към океана в Малибу, Калифорния.

Но има и едно голямо препятствие: цената. По онова време "Анатомията на Грей" - медицинският драматичен сериал на ABC, в който Помпео играе титулярния герой Мередит Грей от почти две десетилетия, все още е ново шоу и мечтаният дом е твърде скъп за нея. Тя неохотно се отказа от мечтата си да го притежава. Но не за дълго.

"Обичам да казвам, че имах късмет с тази къща", казва Помпео пред Architectural Digest в ексклузивно интервю за корицата на списанието за януари 2023 г.

Няколко години след това през 2013 г. и мечтаната ѝ къща отново е на пазара. Тогава обаче Помпео вече е един от най-добре платените актьори в телевизията и се възползва от възможността да добави къщата в Малибу към портфолиото си от недвижими имоти. Основната резиденция на нейното семейство остава дом в средиземноморски стил от 1920 г. в Лос Анджелис.

"Наистина се наслаждавам на изкуството на къщите", споделя тя пред списанието. "Упражнява различен творчески мускул."

Класически имот с модерни нотки

Имотът с площ от 279 квадратни метра, проектиран от архитектите от средата на века Конрад Бъф и Доналд Хенсман, е идеалното място за бягство през уикенда. Първоначално построена през 1979 г., къщата сякаш се "увива" около двор в центъра ѝ, където има свежа зелена трева, палми и плувен басейн, облицован с бял мрамор.

Рита Ора, домът й в Лондон и представянето му в Architectural Digest

В спалнята на Рита Ора

Певицата показа дома си

За да помогнат с ремонта на къщата, обвита с тиково дърво, Помпео и съпругът й Крис Айвъри търсят за помощ дизайнера Мартин Лоурънс Булард. Тази година той попада в годишния списък AD10" на Architectural Digest, отличаващ най-добрите таланти в дизайна, декора и архитектурата. 

"Някои хора искат стерилен дом, който да ги кара да се чувстват като в спа център. Но аз обичам дизайн, който разказва история", каза Помпео пред AD. В целия дом има фини намигвания към този принцип на декора, като се добавя и индивидуалност към неговите жилищни пространства.

Къщата също така отразява "секси напереността на модата от 70-те", както посочват от списанието. Тя може да се открие в ретро столовете на терасата, кожения диван във всекидневната, масата от 70-те години на миналия век от студиото на Ив Сен Лоран във фоайето. Да не пропускаме и възхищението на Помпео към модните икони на епохата, което изразява с изложени в рамки снимки на Даяна Рос и Грейс Джоунс.

Като човек, когото списанието описва като имащ "слабост към недвижимите имоти", това не е първият ремонт на Помпео. Преди това се заема да направи по свой вкус няколко други имота, включително жилище в Саг Харбър, Ню Йорк. Това е четвъртия й проект с Булард, а на хоризонта се задават и още. Помпео и Айвъри закупуват имота зад къщата си на плажа и планират да построят това, което Булард описва като "истинско имение в Малибу".

Гуинет Полтроу, Architectural Digest и как изглежда домът на актрисата в Монтесито

На гости в дома на Гуинет Полтроу

Стилен, елегантен и с акцент върху комфорта и спокойствието

Новият дом бележи нова глава

Помпео се оттегля от ролята, която играе в продължение на 19 сезона. Нейният герой ще се сбогува с измислената болница Grey Sloan Memorial Hospital, когато шоуто се завърне през февруари. Става ясно, че Мередит Грей напуска Сиатъл за ново начало в Бостън.

И точно като Мередит, и Елън продължава напред. Помпео споделя пред AD, че се готви да започне нов проект за Hulu. Преди това обаче ще си даде малко време, за да се наслади на свободата, на реновирания си мечтан дом и околностите му. Това означава дълги разходки по плажа с кучетата ѝ и сърфиране заедно с трите й деца.

"Навлизам в много вълнуваща фаза от живота си, ако мога да се изразя така", категорична е актрисата.