Списание Architectural Digest има една уникална привилегия, за която милиони хора по света им завиждат (в това число и ние), а именно възможността да влезнат, разгледат и опишат домовете на толкова много известни личности.

Този месец Гуинет Полтроу отваря за първи път вратите на имението си в Монтесито за списанието и това, което видяхме, определено успя да ни впечатли. Домът на Гуинет Полтроу и Брад Фалчък е стилен, елегантен, с акцент върху комфорта и спокойствието.

Актрисата разказва, че дори когато е живяла в Лондон, винаги и имала странна привързаност към района на Санта Барбара. Затова когато през 2015 г. вижда на пазара това имение в Монтесито, се влюбва в него от пръв поглед, независимо че по това време е в окаяно състояние.

Кендъл Дженър, Architectural Digest и как изглежда домът на модела в Лос Анджелис

На гости в дома на Кендъл Дженър в Лос Анджелис

Когато интериорът е отражение на личността

Тя веднага открива безграничния му потенциал и се заема да го превърне в мечтания за нея и съпруга ѝ дом. Така започва един шестгодишен процес на ремонт, за който се доверява на помощта на известни архитекти и интериорни дизайнери.

"Силата на къщата е във тънкостите на светлината и пространството. Прекарахме много време в оценка на семейните модели, как всъщност живеем, какво ни кара да се чувстваме най-удобно. Фокусът беше върху преживяването, емоцията", казва за дома си актрисата.

Тя определя дизайна на къщата като парижки апартамент, разположен в стара европейска плевня, с високи тавани, изпълнено с много светлина място, в което обаче се усеща практичността.

Серина Уилямс, Алексис Оханян и новият им дом в Маями, показан пред списание Architectural Digest

Впечатляващото жилище на Серина Уилямс

Ето къде и как живее тенисистката

Черпейки вдъхновение от скромните форми и грубата грация на плевните на Стария свят, екипът от архитектурната фирма Roman and Williams от Ню Йорк прави проект, който ловко свързва класическото и съвременното - дълга монолитна структура, разположена предимно на един етаж, с керемиден покрив и каменни стени.

Снимка 562238

Източник: Architectural Digest

Имотът се захранва от слънчева енергия и е със система за ползване на отпадната вода, отразяващ ангажимента на Полтроу към опазването на околната среда.

Що се отнася до обзавеждането на къщата, Полтроу първоначално планира сама да се справи с тази нелека задача.

Мила Кунис, Аштън Кътчър, Architectural Digest и домът на звездната двойка в Бевърли Хилс

На гости на Мила Кунис и Аштън Кътчър

Малко като плевня, но не съвсем

"Мислех си, че ще намеря няколко страхотни мебели и всичко ще бъде наред, но с течение на времето осъзнах, че има толкова много слоеве, толкова много неща, които се нуждаят от внимание, че не мога да се справя сама", спомня си актрисата. В крайна сметка Полтроу се доверява за дизайнерката Бриджит Романек, която е нейна близка приятелка от повече от 20 години.

Подобно на екстериорът, интериорът отново съчетава традиционното и съвременното, като за целта са използвани по-неутрални цветове, органични текстури и силни, но прости форми.

Има едно непрекъснато взаимодействие между старо и ново, меко и твърдо, деликатно и грубо, което особено добре се вижда на преден план в елегантната трапезария, където романтичните ръчно рисувани живописни тапети са съчетани перфектно с невероятно съвременно осветление и мебели. 

Снимка 562236

Източник: Architectural Digest

Едно от нещата, на които Гуинет Полтроу и съпругът ѝ държат много са камините. Те имат няколко в дома си, включително една в коридора, защото обичат чувството на уют и гостоприемност, които им създават.

Нина Добрев, Architectural Digest, домът й в Лос Анджелис и какво по него е направила сама

На гости в дома на Нина Добрев

Когато една актриса в Холивуд прояви български нрав

Сред най-любимите за актрисата стаи в къщата е кухнята, където тя прекарва огромна част от времето си. Именно заради това за нея е важно всичко да бъде изпипано до най-малкия детайл, за да се чувства комфортно там.

Актрисата обожава факта, че в кухнята влиза толкова много светлина, но един от любимите ѝ детайли са стенните ръчно рисува плочки, които поръчва от Португалия.

Много от обзавеждането в имението има почерка на Полтроу. Осветителната инсталация на Линдзи Аделман на тавана на хола, например, е един от първите артикули, които тя поръчва за къщата си.

Актрисата е убедена и че иска да сложи люлка в хола си и то точно на едно определено с място с гледка към градината, където често прекарва време, за да чете или говори по телефона.

Снимка 562235

Източник: Architectural Digest

Гуинет Полтроу държи на хармонията и спокойствието в дома, затова и с голяма прецизност е работила с интериорните дизайнери и архитектите по създаването на страхотни парна баня и сауна, където да се наслаждава на СПА всеки ден.

Снимка 562237

Източник: Architectural Digest

Домът на Гуинет Полтроу определено създава усещането за уют и комфорт, за място, където копнеем да се приберем след дълъг работен ден и определено за място, където бихме живели с удоволствие.