Както всяка уважаваща себе си известна дама, която вече не е първа младост, и Джулия Робърс има своите малки трикове, с които да противодейства на годините и да се съхрани максимално млада. За тях 56-годишната актриса говори в интервюто си за новия брой на британския Vogue.

Джулия Робъртс призна за най-тежкия наркотик, който е вземала, и за ролите в киното, които е отказвала

Джулия Робъртс призна за най-тежкия наркотик, който е вземала, и за ролите в киното, които е отказвала

Откровенията на актрисата

Със своята широка усмивка и неостаряващ стил, звездата от "Хубава жена" неведнъж е доказвала, че не се взима много насериозно. Затова и попитана каква е причината да изглежда толкова млада и свежа на тази възраст, тя отговаря, че всеки уикенд практикува "мариноване".

"Слагам главата си в буркана всяка събота за 18 часа. Прави чудеса", шегува се тя и допълва, че миризмата е "ужасна".

Снимка 648955

Източник: GettyImages

А ако оставим шегата настрана, Робъртс смята, че голямо значение за това да изглежда повече от добре за възрастта си имат както нейните гени, така и хората и преживяванията в наистина пъстрия й живот.

Освен добро наследство от родителите си и пълноценен начин на живот, актрисата къде на шега, къде не, вярва, че любовта на мъжа също може да те накара да изглеждаш повече от добре. "Вярвам, че съпругът ми ме обича и се грижи за мен по начин, който ме кара да се чувствам много, много щастлива. И всеки път, когато видите някой, който е щастлив, няма значение на колко години е", смята тя.

Робъртс е наясно и че има нещо в нея, което кара дори хората, които не я познават, да я усещат като много близка до тях. И дори някой да я срещне в магазина и да й направи забележка за прическата, тя няма да се обиди, защото знае, че не иска да я засегне. Тя смята, че това се дължи и на факта, че никога не играе и не се прави на някоя, която не е.

Снимка 602251

Източник: GettyImages

Актрисата не крие и че много мрази да влиза в образа на суперзвезда, затова на червения килим, а понякога дори и на снимачната площадка, предпочита да облича своите собствени дрехи, а не тоалети, които някой друг е избрал за нея. 

Как биха изглеждали днес героините на Джулия Робъртс от "Хубава жена" и "Нотинг Хил"

Как биха изглеждали днес героините на Джулия Робъртс от "Хубава жена" и "Нотинг Хил"

Ако филмите имаха своето продължение

В интервюто Джулия Робъртс засяга и още една тема, свързана с феминизма и актьорската професия. Още в началото на кариерата си тя е взела решението да не снима голи сцени, защото за нея да остане без дрехи в някой филм значи да бъде "уязвима във физическо отношение". Въпреки това тя не съди колежките си, които нямат проблем да го правят.