Джордж Клуни е сред отличените на 45-ата церемония на Kennedy Centre Honours. Това са годишни отличия, давани на хора в сценичните изкуства за техния принос към американската култура през целия им живот. На събитието, което се състоя в неделя, 4 декември, актьорът пристигна с ливанско-британската си съпруга Амал Клуни, която блестеше в рокля на Valentino със сребърни пайети.

Джордж Клуни, Амал Клуни, близнаците Ела и Александър и за какво съжаляват актьорът и съпругата му

Най-голямата грешка, която са допуснали Джордж и Амал Клуни с децата си

За какво съжаляват актьорът и съпругата му

Въпреки че както винаги Амал изглеждаше ослепително, Джулия Робъртс се превърна в звездата на вечерта. Причината: облеклото, което избра да носи. 

Робъртс, която е участвала заедно с Клуни в редица филми, последният от които е "Билет за рая", беше облечена в рокля, украсена с образа на нейния дългогодишен приятел. Тя носеше персонализирана черна рокля на Jeremy Scott за Moschino, по която бяха принтирани рамкирани снимки на Клуни.

Снимка 598110

Източник: GettyImages

Изображенията включват портрети на актьора, както на червения килим, така и в някои от най-известните му роли, включително като Дъг Рос в медицинската драма "Спешно отделение". На един от кадрите пък Клуни е на сцената, след като печели наградата Cecil B DeMille на Златните глобуси през 2015 г.

За да изкажат уважението и заявят подкрепата си към Джорджн Клуни, на тържественото събитие присъстваха и колегите му от "Бандата на Оушън" -  Мат Деймън и съпругата му Лусиана Барозу, както и Дон Чийдъл със съпругата си Бриджид Култър.

Чийдъл не пропусна да похвали Клуни за хуманитарната му дейност, а Робъртс го описа като "човек от Ренесанса". Деймън възприе по-забавен подход, поставяйки под съмнение етикета, често поставян на Клуни като "последната истинска филмова звезда".

Снимка 598111

Източник: GettyImages

Годишните награди на центъра Кенеди, които отбелязват постиженията на артистите и приноса им към американската култура, отличиха и ирландската група U2, както и изпълнителите Ейми Грант, Гладис Найт и Таня Леон. Наградите се връчват ежегодно от 1978 г. насам. На събитието присъстваха и президентът на САЩ Джо Байдън, съпругата му Джил Байдън, вицепрезидентът Камала Харис и нейният съпруг Дъг Емхоф, отбелязват от The National News.