Вероятно мнозина помнят Джулиет Луис, актрисата, която нашумя през 90-те г. със ролите си в касови филми като "Нос Страх" и, както и с романтичните си връзки с актьорите Джони Деп и Брат Пит.

Брад Пит, Инес де Рамон и как се развива връзката им

Готови ли са Брад Пит и Инес де Рамон за следващата стъпка

Колко сериозни са отношенията им

Сега, толкова години по-късно, 49-годишната актриса се снима основно в телевизионни предавания и сериали. И признава, че в последно време често се обръща назад във времето, с известна носталгия, и прави равносметка на нещата, които е преживяла.

Джулиет, която дебютира в киното още в края на 80-те години на миналия век, смята, че е имала големия късмет да работи с някои от най-добрите професионалисти в Холивуд. Нещо, което осъзнава, че е допринесло много за успеха ѝ.

"Наистина имах голям късмет в началото. Тогава не го съзнавах и се чудех защо хората ми казваха, че съм галеник на съдбата, особено пък когато ми предложиха да играя във филми като "Нос страх" и "Родени убийци", казва Джулиет пред Entertainment Tonight. "С днешна дата обаче ми е ясно - просто защото работих с феноменални режисьори като Мартин Скорсезе и Оливър Стоун. Които на всичкото отгоре се отнасяха с много уважение към мен. Това ми вдъхна увереност и сила и истински ми помогна да оцелея впоследствие творчески."

Освен като актриса, през годините Джулиет се изявява и като певица, пише Bang Premier. Още през 2005 създава първата си рок група Juliette and the Licks, с която записва три албума. А в момента е концентрирана върху настоящия си музикален проект The New Romantiques, с който има участия дори на някои от най-големите световни сцени.

Джулиет има един брак зад гърба си. През 1999 г. се омъжва за Стив Бера, режисьор и професионален скейтбордист. Бракът им продължава до 2003 г. Луис е споделяла, че двамата се разделят с добри чувства и дори успяват да запазят приятелството помежду си.

Killers of the Flower Moon, Мартин Скорсезе и отлагането на филма

Какво се случва със следващия филм на Мартин Скорсезе

Подробности около Killers of the Flower Moon

Актрисата е последовател на сциентологията, която започва да практикува още в ранните си младежки години. Неведнъж е говорила публично за своите убеждения и е признавала, че именно религиозното вярване ѝ е помогнала да се избави завинаги от наркотичната зависимост.