Съдебната битка между Джони Деп и Амбър Хърд е към своя край (поне на този етап), като се очаква делото да приключи след броени дни. Крайното решение за това кой крив, кой прав ще вземе съдебното жури. То се състои от седем души, които трябва да произнесат своята "присъда". 

Камил Васкес, Джони Деп и защо адвокатката му се превърна в интернет знаменитост

Адвокатката на Джони Деп, за която всички говорят

Коя е Камил Васкес

Деп съди Хърд за клевета, като иска от нея да му изплати 50 милиона долара. Сумата, според адвокатите на актьора, е изчислена на базата на щетите, които статията на Амбър Хърд във Washington Post, е нанесла на актьора. В нея актрисата твърди, че Джони Деп я е малтретирал и тя е била жертва на домашно насилие.

От своя страна Хърд заведе контрадело за 100 милиона долара срещу Деп за твърденията на адвоката му, че е излъгала.

По време на настоящия процес се появиха различни доказателства, които ни убедиха, че очевидно и двамата не са си оставали длъжни - взаимно са си погаждали номера, като непрестанно са се обиждали, нападали и наранявали. И физически, и психически, и емоционално. 

Снимка 575132

Източник: GettyImages

Когато става въпрос за резултата от процеса на Джони Деп срещу Амбър Хърд, решението не е толкова просто и далеч не означава единствено победа за единия или за другия. От Marca очертават шестте възможни изхода от делото.

Амбър Хърд, Джони Деп, "Аквамен", Aquaman and the Lost Kingdom, милионите, които е взела за филмите, и твърденията ѝ, че е била ощетена

Милионите, които Амбър Хърд е взела, за да е супергерой

Актрисата твърди, че ролята ѝ в Aquaman and the Lost Kingdom е била сериозно променена

Извънсъдебно споразумение

Това не е наказателно дело и нито една от страните няма да бъде изправена пред наказание, като лишаване от свобода.

Тъй като делото е гражданско, то може да бъде решено извънсъдебно. На този етап това изглежда малко вероятно, тъй като процесът почти е приключил, а спорът на бившата двойка по този въпрос продължава от години. Почти сме убедени, че нито Джони Деп, нито Амбър Хърд са склонни да обмислят извънсъдебно споразумение.

Снимка 575131

Източник: GettyImages

Джони Деп печели и получава 50 милиона долара

Възможен изход е Деп да успее да убеди журито, че е оклеветен, и то да отсъди, че трябва да му бъде изплатено обезщетение в размер на 50 милиона долара.

Нека не забравяме, че част от неговия случай е съсредоточен именно върху това колко е загубил актьорът. Агентът му Джак Уигъм свидетелства, че като пряк резултат от статията на бившата му съпруга Амбър Хърд, Деп е загубил 22.5 милиона долара само от франчайза "Карибски пирати". 

Амбър Хърд, Джони Деп и пореденият ден от съдебния процес между бившите съпрузи

Амбър Хърд заби още един пирон в "ковчега" на Джони Деп

Ден пореден от съдебния процес между бившите съпрузи

Джони Деп печели и получава по-малко от 50 милиона долара

Възможно е съдебното жури да застане на страната на актьора, но да реши, че той не заслужава сумата от 50 милиона долара.

В този случай макар да не получи цялата сума, все пак ще изчисти името си в съда, както и ще промени нагласите на общественото мнение. Това би било победа за Джони Деп, но не и пълна.

Снимка 575133

Източник: GettyImages

Амбър Хърд печели и получава 100 милиона долара

Ако Хърд е успяла да убеди журито, че е била права в това, което е написала за Washington Post, тя може да получи огромна сума.

Джони Деп, Амбър Хърд, любовният дневник на актрисата и новите доказателства в съда в полза на актьора

Ножът на раздора между Амбър Хърд и Джони Деп

Актьорът отвръща на удара

Да не забравяме, че актрисата също заведе дело срещу Деп, исканията по което са за 100 милиона долара. И макар че показанията й все още не обясняват на базата са паричните й претенции, една от възможностите е тя все пак да ги получи.

Амбър Хърд печели и получава по-малко от 100 милиона долара

Друг възможен сценарий е Амбър Хърд да спечели, но журито да реши, че 100 милиона долара е твърде висока сума, и да присъди на актрисата по-малко пари.

Снимка 575134

Източник: GettyImages

Нито една от страните не получава обезщетение за вреди

Амбър Хърд, Джони Деп, Уитни Хърд Енрикес, Елън Баркин, Трейси Джейкъбс, Мелани Инглисис и новите свидетелски показания по делото

Един за всички - всички срещу Джони Деп

Амбър Хърд напада отново

Не е изключено и нито една от страните да не получи обезщетение, ако така прецени съдебното жури. Това би оставило въпроса нерешен в съда и вероятно няма да удовлетвори нито Деп, нито Хърд.