Академията за филмови изкуства обяви, че ще им отнеме няколко седмици, докато излязат с официално становище около случилото се между Уил Смит и Крис Рок на сцената на Оскарите.

Никол Кидман, Оскари 2022 и снимката, за която всички говорят

Снимката на Никол Кидман, за която всички говорят

Не, не е реакция на шамара на Уил Смит

В интернет се въртят теориите, че може дори да се стигне до отнемане на статуетката, която актьорът спечели за ролята си на Ричард Уилямс в "Методът Уилямс".

Докато чакаме да разберем какво ще се случи, редица известни личности коментират случилото се. Сред тях е и Джим Кери, който е доста краен в изказванията си. В интервю за CBS Mornings Кери казва, че няма нищо против Уил Смит, но според него трябва да си понесе последствията.

Снимка 466654

Източник: GettyImages

Актьорът също така не е съгласен с реакцията на присъстващите в залата, които аплодираха Уил Смит, когато той получи Оскара си. Смята също така, че е трябвало да бъде арестуван или поне изведен от залата след инцидента.

Джим Кери дори твърди, че той би съдил Уил Смит за 200 милиона долара, ако беше на мястото на Крис Рок, защото видеото от случилото се ще остане завинаги и няма да бъде забравено. Според Кери човек може да крещи нещо от мястото си или да напише в Twitter, че не е съгласен, но не и да излиза на сцената и да раздава шамари, защото някой е казал нещо.

Уил Смит, Джейда Пинкет Смит, Оскари 2022, шамарът в лицето на Крис Рок и защо всички са срещу актьора

Един за всички - всички срещу Уил Смит

Какво точно се случи на Оскарите

Актьорът смята също така, че е егоистично от страна на Уил Смит да засенчи всички свои останали колеги с постъпката си, които са се трудили здраво, за да получат номинация за Оскар.