Напълно нормално е няколко дни (че дори седмици) след връчването на наградите Оскар все още интересът към церемонията и случилото се на нея да е голям.

Уил Смит, Джейда Пинкет Смит, Оскари 2022, шамарът в лицето на Крис Рок и защо всички са срещу актьора

Един за всички - всички срещу Уил Смит

Какво точно се случи на Оскарите

Е, тази година повече внимание се обръща на шамара, който Уил Смит зашлеви на Крис Рок, но това е така, защото подобни сцени не се случват често (ако някога са се случвали въобще) на награди от този ранг.

Социалните мрежи преливат от мемета със Смит и Рок, но прави впечатление, че още една снимка се харесва много на хората. Става дума за такава на Никол Кидман от церемонията, на която актрисата е уловена в момент на учудване и еуфория.

Много хора (в това число и медии) и помислиха, че реакцията на Кидман е за шамара, който Уил Смит зашлеви на Крис Рок. Но това далеч не е така. Vulture са се свързали с Мюнг Чун от Los Angeles Times, който всъщност е заснел кадъра.

И са разбрали, че снимката е направена много преди Смит да изпусне нервите си - в онази част от Оскарите, която тази година не беше предавана пряко по телевизията. Оказва се, че Никол Кидман е реагирала толкова бурно, когато е видяла Джесика Частейн да влиза в залата.

Мария Бакалова, Оскари 2022 и партита, на които българката присъстваше

Мария Бакалова отново приковава всички погледи

Актрисата не остана далеч от Оскарите и тази година

И така, вече е ясно, че Кидман се е радвала на колежката си и няма нищо общо със случилото се между Уил Смит и Крис Рок. Това обаче не пречи на много хора в социалните мрежи да определят именно реакцията на актрисата като най-добре отразяваща шамара, който цял свят видя на живо по телевизията.