Джейн Фонда може и да е изкушена от мартинитата, докато е в роля за сериала Grace and Frankie, но в реалността коктейлите ѝ са вече само безалкохолни.

Джейн Фонда, ваксината срещу Covid-19 и престижната награда, която ще получи актрисата

И Джейн Фонда го направи

Браво!

По повод излизането на последния сезон на Grace and Frankie - най-продължителната оригинална продукция на Netflix, актрисата дава интервю за CBS News. А него тя разкрива, че е спряла да пие алкохол. Ето и защо.

"Дори и с едно питие, ако тази вечер е мартини например, утре ще съм почти неадекватна. Е, не беше така, когато бях по-млада. Но когато остаряваш, мисля, че алкохолът действа по различен начин. Все пак не ми остава много. Не искам да пропилявам дните си."

Разбира се, няма как да не очакваме именно от Джейн Фонда да бъде предпазлива към здравето си. Че нали е известна и с видео касетите си с упражнения, които през годините помагат на много жени да останат във форма.

Актрисата признава, че винаги се е грижела за себе си, но с годините се е научила да приема всички неща, с които тялото ѝ вече не се справя.

Но колкото и внимателно да се отнася към здравето си, изглежда, че смъртта не притеснява чак толкова 85-годишната Фонда. Повече я тревожи фактът, че тялото й сякаш не е нейното.

Но пък ние няма как да не се възхищаваме на духа й. "Още съм жива и работя. На кого му пука дали съм със старите си стави? Или че не мога да карам ски или колело, или вече да тичам? Може да си много стар на 60, но може и да си много млад на 85."

Освен че поддържа завидно здрави дух и тяло, актрисата е все така отдадена на каузите си, за които продължава да дарява. Тя и Лили Томлин, с която си партнират в Grace and Frankie, имат активна гражданска позиция. Фонда винаги е имала за цел с продажбата на касетите си да набира средства за различни каузи, пише Vanity Fair.

И това дава повече от впечатляващи резултати. Продадените копия са почти 17 милиона, като по-голямата част от печалбата тя дарява.

Ким Бейсингър, Red Table Talk, агорафобията, алкохолът, успокоителните и подкрепата на Айрланд Болдуин

Ким Бейсингър - твърде много алкохол и силни успокоителни

Житейските битки на актрисата

Лили Томлин дори казва: "Така прави тя - дава всичките си пари."