Рядко се случва звезда от ранга на Джейн Фонда да има толкова продължителен застой в кариерата. За близо 15 години тя изчезна от светлините на прожекторите - време, за което вероятно и най-заклетите ѝ фенове са били спрели да се надяват да я видят обратно в играта.

Джейн Фонда, остаряването, пластичните операции и с коя от тях не се гордее

Голямата грешка на Джейн Фонда

С какво не се гордее актрисата

Още по-рядко се случва и толкова голямо име в киното, каквото е Фонда, да даде признание пред целия свят на също толкова известна и успешна жена - и то от своя бранш. Всъщност, признанието е за Дженифър Лопес, с която двете играят бъдещи снаха и свекърва през 2005 г. Именно благодарение на ролята си във филма "Свекървище" кариерата на Джейн Фонда отново тръгва нагоре. 

И въпреки че част от критиците осмиват решението на Фонда да влезе точно в образа на злата майка и бъдеща капризна свекърва, актрисата все още смята решението си за "единственото умно нещо", което някога е правила в кариерата си, пише Bang Showbiz.

Снимка 583485

Източник: GettyImages

Последния път, когато Фонда е на екран преди "Свекървище", е във филма от 1990 г. "Стенли и Айрис", където си партнира с Робърт де Ниро.

"Да получа ролята в "Свекървище", в момент когато бях вън от актьорския бизнес от 15 години, беше най-големият късмет в кариерата ми", заявява двукратната носителка на Оскар пред Daily Mirror. "Мислех си, че хората ще гледат филма заради Джей Ло, но ще преоткрият Фонда - и точно това се случи."

И наистина, след "Свекървище" кариерата на Джейн започва отново да се изкачва нагоре. Две от запомнящите се последни превъплъщения на актрисата са като Нанси Рейгън в "Икономът" (2013 г.) и като Грейс Хенсън в Grace and Frankie - комедийния сериал на Netflix, който тази година получи и своя седми сезон.

Джейн Фонда, Grace and Frankie и защо актрисата се отказа от алкохола

Защо Джейн Фонда се отказа от алкохола

Има добра причина за това

Но освен кариерата си, Джейн Фонда съживява и духа си. Самата тя споделя, че на 84 години се чувства по-млада, отколкото когато е била на 20. И признава, че преди това сякаш е била изгубена, нещастна и дори е смятала, че няма да живее дълго. 

Днес я виждаме по-жива и активна от всякога - така, както повечето хора бяха свикнали с образа й в началото на 80-те. Но освен участията си във филми и сериали, холивудската звезда възражда и другата си голяма страст - тренировките. Кралицата на аеробиката има свой акаунт в TikTok, за да даде нов живот на хитовите си упражнения за жени.

@janefonda Hello Tik Tok! I’m bringing back the Jane Fonda Workout to fight the climate crisis. Join #firedrillfriday 4/3 @ 11AMPT #happyathome #indoorworkout ♬ original sound - Jane Fonda

Защото когато през 1982 г. пуска на видеокасета своята програма за извайване на тялото Jane Fonda's Workout, Фонда прави същински фурор. Продължителността на тренировката е около продължава час и половина, има два варианта - за начинаещи и напреднали и се превръща една от най-продаваните фитнес програми на всички времена.