С наближаването на премиерата на Don't Look Up все по-често се говори за филма, в който ще видим Дженифър Лорънс, Леонардо ди Каприо, Мерил Стрийп, Джона Хил, Тимъти Шаламе и Ариана Гранде.

Дженифър Лорънс, Don't Look Up и сцената от филма, в която актрисата е била напушена

Сцената, в която Дженифър Лорънс е била напушена

Всичко за ролята

Вече разбрахме, че Дженифър Лорънс е решила да даде всичко от себе си за една от сцените в режисираната от Адам МакКей комедия. По-рано през годината от Variety стана ясно, че Лорънс е получила 25 милиона долара за участието си в Don't Look Up, докато Леонардо ди Каприо, който влиза в другата главна роля, повече - 30 милиона долара.

И това, разбира се, няма как да не повдигне известни въпроси около разликата в заплащането между мъже и жени в Холивуд - нещо, от което до момента не една и две актриси са изразявали недоволство.

Но от интервю на Дженифър Лорънс за декемврийския брой на Vanity Fair става ясно, че в случая тя няма нищо против Ди Каприо да вземе повече пари от нея. Пред списанието актрисата обяснява, че всъщност е нормално, защото той докарва повече приходи в бокс офиса по принцип.

Лорънс твърди, че е напълно доволна от сделката си за Don't Look Up, но не отрича, че в индустрията все още има много несправедливости, когато стане дума за равнопоставено заплащане между мъже и жени. 

Don't Look Up и първи трейлър на комедията с Леонардо ди Kаприо и Дженифър Лорънс

Лео ди Каприо ще спасява планетата

Ето как - в трейлъра на Don't Look Up

Но все пак Дженифър Лорънс е изискала името ѝ да се появи първо на екрана, когато се изписват актьорите, а след него това на Леонардо ди Каприо. Като актрисата твърди, че колегата ѝ е проявил разбиране и не е имал възражения, пише People.