Преди дни бе премиерата на документалния филм за Джъстин Бийбър, озаглавен Seasons. Благодарение на него разбираме за моменти от живота на изпълнителя с признания от първо лице, някои от които и доста трудни.

Във филма има една специална част с името The Dark Season (Тъмният период). Това е и моментът, в който Бийбър говори за първи път толкова открито за опита си с наркотиците. 

Пред камерите изпълнителят се връща в родния си дом в Онтарио и не скрива, че той му навява както добри, така и лоши спомени. Тук зa пръв път открива таланта си като уличен изпълнител. Но и тук за пръв път посяга като леките наркотици, защото възрастните в живота му го неглижират. Тогава е само на 12-13 години.

Постепенно опиатите се превръщат в необходимото бягство. Тогава той е млад и експериментира, както всички други на неговата възраст. Но славата му прави преживяването по-различно, по-стресиращо. 

Когато натрупва състояние, покрай него започват да се въртят хора, които искат да са в обкръжението му, защото е богат и известен. И Бийбър разбира, че живее живот, който искат повече те, отколкото той самият.

Но постепенно залитането към наркотиците се превръща в пристрастеност. Медиите само го критикуват за непристойното му поведение, а охраната влиза в спалнята му посред нощ, за да проверява пулса му. И тогава Джъстин разбира, че е прекалено близо до смъртта, пише CNN.

Селена Гомес, Джъстин Бийбър и обвиненията на певицата към бившия й

Селена - жертвата на Джъстин

Кошмари от миналото

Изпълнителят осъзнава, че е злоупотребявал много с тялото си през миналото. А днес лаймската болест, с която се бори, му е дала и най-важния урок - да се грижи за себе си и да бъде най-доброто, на което е способен - и като човек, и като изпълнител, и като съпруг.