Вече повече от година измина откакто Брус Уилис се оттегли от актьорството след поставената му диагноза фронтотемпорална деменция. Първото изявление семейството на актьора направи през март 2022 г., а през февруари следващата година стана ясно, че състоянието му е прогресирало.

Ема Хеминг, Деми Мур и общата снимка за Деня на майката, която споделиха

Повод за празник в семейството на Брус Уилис

Как всички жени в живота му отбелязаха Деня на майката

Първоначално се знаеше, че заболяването е повлияло на когнитивните способности на Брус Уилис. "Това е наистина предизвикателен момент за нашето семейство и ние сме толкова благодарни за вашата неспирна любов, състрадание и подкрепа", сподели семейството на актьора в изявление в Instagram. Въпрeки трудностите обаче те заявиха, че няма да спрат да се борят.

Оттогава насам Ема Хеминг, съпругата на Брус Уилис, често споделя снимки и видеа в Instagram профила си, с които открито разказва за тежките моменти, през които преминава както тя, така и всички нейни близки.

За диагностицирането на Уилис за първи път публично говори и Арнолд Шварценегер. Двамата актьори са сред най-популярните имена през 80-те и 90-те години на миналия век, като може би един от най-известните филми, в които участват заедно, e "Непобедимите 2".

Пред CinemaBlend, докато промотира новия си сериал на Netflix Fubar, Шварценегер сподели, че Брус Уилис е "фантастичен". "Той беше, винаги в продължение на години, и е голяма, голяма звезда", допълни 75-годишният актьор.

Съвет от Арнолд Шварценегер - как да намираме време за тренировка

Съвет от Арнолд Шварценегер - как да намираме време за тренировка

Когато Арнолд говори, всички трябва да слушат

По думите му Уилис ще бъде запомнен като "велика звезда и мил човек". Освен това разбира, че предвид здравословното му състояние, е трябвало да се пенсионира. "Но знаете, ние никога не се пенсионираме. Екшън героите, те се възраждат", завърши Шварценегер.