Протестите в Америка, предизвикани от смъртта на Джордж Флойд, продължават с пълна сила. 

Холзи, Теса Томпсън и звездите, които се включиха в протестите след смъртта на Джордж Флойд

Звезди на протест

Всички искат справедливост за Джордж Флойд

И все повече известни личности не само ги подкрепят, но и се включват активно в тях. Към момента не знаем дали Дуейн Джонсън е присъствал на някои от протестите, но пък отправи много силно послание към Доналд Тръмп.

В профилите си в социалните мрежи Скалата публикува видео, в което се обръща непряко към Тръмп с думите: "Къде си? Къде е нашият лидер?"

Джонсън се пита къде е лидерът, който нацията е избрала, в тези тежки и размирни времена. "Къде е нашият състрадателен лидер, който ще пристъпи към страната ни, която е на колене, ще протегне ръка и ще каже: "Стани, изправи се с мен, защото те разбирам. Чувам те, слушам те."

Джордж Клуни, Джордж Флойд, Тhe Daily Beast и гневното есе на актьора срещу расизма

Когато Джордж Клуни е много ядосан

Актьорът срещу расизма

Въпреки че Дуейн Джонсън не споменава директно името на Доналд Тръмп, е пределно ясно, че обръщението му е отправено именно към президента.

Тръмп, от своя страна, до този момент по-скоро напада протестиращите, заявявайки, че САЩ има нужда от закон и ред, а група лоши хора се опитват да правят лоши неща, използвайки смъртта на Джродж Флойд.

В обръщението си в социалните мрежи Дейн Джонсън казва още: "Промяната се случва. Ще отнеме време... ще има кръв, но процесът на промяна вече е започнал."

MTV, Comedy Central, VH1, Nickelodeon и телевизиите, които прекъснаха програмите си в подкрепа на Джордж Флойд

Телевизиите, които не предаваха нищо за 8.46 минути

Когато и телевизиите са съпричастни със случващото се

До края на видеото Скалата така и не разбира къде е въпросният лидер, от когото страната се нуждае. Изказването пък му е първият по-сериозен атестат, че проявява интерес към политиката.