Конфликтът в Близкия Изток не остави безучастни редица прочути личности, които побързаха да споделят позициите си в социалните мрежи - там, където в момента се водят бурни дебати по темата.

Мохамед Елнени, Еран Захави и как реагираха футболистите на конфликта между Израел и Палестина

Футболистът, който не е съгласен с подкрепата към Палестина

Конфликт на интереси в социалните мрежи

Артисти като Роджър Уотърс, The Weeknd и Марк Ръфало, публикуваха пропалестински послания. Други застанаха на стараната на Израел, а трети бяха... разбрани погрешно.

Сред последните се оказа и 25-годишната певица Дуа Липа, която е родена в Лондон, но родителите й са от Прищина, Косово.

На 22 юни, събота, в The New York Times излиза платена статия на организацията World Values Network, според която Дуа Липа и Бела и Джиджи Хадид са изразили антисемитистки убеждения.

Шефът на организацията - Шмули Ботич, твърди, че трите "мегаинфлуенсърки" са обвинили Израел в "етническо прочистване" и са опорочили еврейската държава.

Реакцията на Дуа Липа не закъснява. Певицата направи публикация в Twitter, за да "отхвърли неверните и ужасяващи твърдения".

Звездата казва, че думите й са "изкривени" и уточнява: "Аз съм солидарна с всички потиснати хора и отхвърлям всички форми на расизъм."