Израел и Палестина за момента може и да са постигнали временно примирие и прекратяване на огъня, но известните личности не забавят темп в това да изразяват подкрепата си за една от двете страни.

Бела Хадид, Палестина и как моделът си навлече гнева на правителството на Израел

Как Бела Хадид си навлече гнева на Израел

И протестът, в който моделът се включи

Изразявайки мнението си, те не само привличат вниманието, но си навличат и проблеми. Футболистът на Арсенал Мохамед Елнени например написа в Twitter, че се моли за Палестина в създалата се ситуация.

Това обаче не се харесало на организация, подкрепяща британските евреи, и нейни представители се обърнали към някои от спонсорите на Арсенал, за да предприемат действия.

Източници на Mirror твърдят, че от Lavazza са се свързали с Арсенал спешно, за да бъде изяснен въпросът. От компанията казали, че подобни изказвания са в разрез с техните ценности, защото те са твърдо против расизма и антисемитизма.

Разбира се, не знаем дали това е истина, или не, но от клуба излязоха с изявление, че както всички служители, така и играчите могат да изразяват мнението си по каквито и да било въпроси в личните си профили в социалните мрежи.

Въпреки това са провели разговор с Елнени, за да изяснят по-широките последици от поста му. Египетският национал оттогава може и да не е публикувал нищо друго, свързано с конфликта между Израел и Палестина, но друг играч го направи.

Нападателят на ПСВ Айндховен Еран Захави реши да покаже активност в социалните мрежи, като първо качи, а после изтри снимка. Тя е на Уесли Фофана и Хамза Чудури, които държат знамето на Палестина, показвайки подкрепата си към страната.

На израелския национал обаче това не му се понравило, защото върху знамето сложил това на родината си. Няколко дни по-късно Пол Погба и Амад Диало отново по същия начин изразиха подкрепата си за Палестина.

Захави пък отново в стори профила си в Instagram сложи флага на Израел върху този на Палестина. Като дори написа иронично, че благодари за подкрепата, пише SPORTbible.