Дуа Липа вече има спечелени три награди Грами, като с успешната ѝ музикална кариера явно се гордеят не само семейството и приятелите ѝ, а и цялата ѝ родна страна.

Дуа Липа, Мондиал 2022 и коментарите на изпълнителката за Катар

И Дуа Липа срещу Катар

Ще пее ли изпълнителката на Мондиал 2022

Знаем, че певицата е родена в Лондон през 1995 г. в семейството на косовски албанци, емигрирали от Прищина три години по-рано.

През 2021 г. пред Vanity Fair Дуа Липа споделя, че всичко у дома ѝ винаги е било албанско, но поради невъзможността да се върне в страната, дълго време не се е била срещала с всички от семейството си.

Когато Дуа Липа е на 11, семейството ѝ се връщат в Прищина. Четири години по-късно обаче тя прави избора да се премести обратно в Лондон, където да продължи кариерата си. "Чувствам, че животът ми винаги ще бъде между две места", признава тогава певицата.

Сега Дуа Липа може да се похвали и с още едно голямо и важно признание - вече има и албанско гражданство.

Новината певицата сподели в Twitter с пост, в който благодари на албанския президент и кмета на столицата Тирана "за тази чест".

Дуа Липа, Тревър Ноа и как се чувства изпълнителката, когато е необвързана

Как се чувства Дуа Липа, когато няма гадже

Когато любовният живот на изпълнителката е в застой

От своя страна президентът Байрам Бегай сподели също в Twitter, че е щастлив да даде албанско гражданство на Дуа Липа, която кара всички да се гордеят със световната ѝ кариера и ангажираност във важни социални каузи, пише People.