Дни преди Доналд и Мелания Тръмп да пристигнат на официално посещение в Лондон, в световните медии се появи информацията, че американският президент е направил доста грубо изказване по адрес на херцогинята на Съсекс.

Той е нарекъл Маркъл "злобна" в свое интервю за The Sun. Въпреки това негово виждане на базата на изказвания на Меган в миналото, президентът й пожела успех в новата й роля в живота - тази на съпруга на принц Хари.

Бившата актриса никога не е крила отрицателното си отношение към Тръмп заради неговите политики, които са в разрез с равенството между половете и правата на жените. Затова и нейното отсъствие на приема в Бъкингамския дворец се обяснява не само с майчинството й.

Снимка 427206

Източник: GettyImages

Американският президент даде само едно интервю за британска медия по време на посещението си на Острова. И в него просто нямаше как да не се засегне темата за херцогинята на Съсекс.

Тръмп отрече твърдението, че принц Хари го е отбягвал по време на приема в Бъкингамския дворец заради думите за съпругата му. Дори обратното - херцогът на Съсекс е прекарал доста време в разговори със семейството на държавния глава и всички са останали очаровани от него.

Кралица Елизабет II, Доналд Тръмп, Мелания Тръмп и как се прави прием по кралски

Ето така посреща гости кралицата

Прием по кралски за Доналд и Мелания Тръмп

Според президента, Хари е "страхотен човек", а Меган се справя много добре със задълженията си и се надява да живее един страхотен живот.

Снимка 427207

Източник: GettyImages

Но за него (и към него) си остава злобна... Според Тръмп, това е добре за нея. Но за него не е добре да бъде злобен към нея, затова и не е.

През 2016 г., точно преди президентските избори, Меган, в ролята си на звезда от "Костюмари", заяви на всеослушание, че ще напусне страната, ако Тръмп стане държавен глава, пише Daily Mail.

Принц Хари, принц Уилям, Меган Маркъл, Кейт Мидълтън и окончателната им раздяла

Разпадът на Фантастичната кралска четворка

Скоро нищо няма да свързва Меган, Кейт, Хари и Уилям

Ситуацията вече е доста по-различна от тогава. Тръмп стана президент, Меган стана херцогиня, а напрежението помежду им ще остане като тема за коментари. Поне от страна на Тръмп, защото Меган надали ще си го позволи.