В чест на посещението на американския президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания кралица Елизабет II даде прием в Бъкингамския дворец.

Снимка 427090

Източник: GettyImages

На събитието присъстваха 171 гости, които бяха нахранени с меню, което включваше филе от камбала, филе от уиндзорско агне и сезонни зеленчуци. Към изисканите ястия бяха поднесени вина на стойност от 38 до 1395 британски лири бутилката.

От Independent не пропуснаха да обърнат внимание и на музиката, която вървеше като фон по време на вечерята. Тя включваше композиции на Хендел, откъси от "Уестсайдска история" на Ленард Бърнстейн, както и някои песни на Ед Шийрън, между които "Thinking Out Loud".

Снимка 427085

Източник: GettyImages

Както се очакваше, на приема всички гости бяха с впечатляващи тоалети. Кралицата беше избрала бяла рокля на Angela Kelly, съчетана с тиара и огърлица с диаманти и рубини.

Снимка 427089

Източник: GettyImages

На събитието присъства и херцогинята на Кеймбридж - Кейт Мидълтън, която също носеше бяла рокля, но на дизайнера Alexander McQueen. Тя използва тържественото събитие, за да отдаде почит на покойната Даяна, като беше сложила нейна любима диадема. 

Снимка 427088

Източник: GettyImages

Въпреки че Мелания Тръмп успя да открадне вниманието на медии и експерти още при пристигането си в Бъкингамския дворец - най-вече заради тоалета си на Dolce & Gabbana, първата дама на САЩ отново не остана незабелязана и тази вечер. Роклята й беше на Dior - без ръкави и в съчетание с бели ръкавици.

Мелания Тръмп, Доналд Тръмп, кралица Елизабет II и срещата им в Бъкингамския дворец

Мелания Тръмп - по-елегантна и от самата кралица

Как се впечатлява целия кралски двор

Съчетанието на синьо и бяло, с което Меляния се появи в кралския дворец, все още е повод за спекулации. Според мнозина, тя е отдала почит на покойната Даяна - именно бялото и морскосиньото е една от любимите цветови комбинации на принцесата. В същия стил през 80-те и 90-те тя се появява на много обществени събития.