В продължение на 24 часа в Instagram профила на Дейвид Бекъм съдържанието, което се публикуваше, не бе свързано нито с него или семейството му, а с актуалната ситуация в Украйна.

Матео Кунсоло, италианският пекар, който създаде хляб в цветовете на украинското знаме

Италианецът, който изпече "хляб на мира"

Как Матео Кунсоло реши да помогне на бежанците

Част от материалите разкриват отдадената работа на медицинските специалисти в разгара на конфликта. Други показват грижите за новородени, а трети - как пациенти трябва да бъдат премествани в подземия, за да се опазят от бомбардировките.

На реалистичната картина от войната ставаме свидетели благодарение на д-р Ирина от град Харков, която е началник на регионалния родилен център. Тя поема управлението на Instagram акаунта на Бекъм за целия ден в неделя, 20 март.

Бившият футболист обяснява, че с тази своя идея иска да подчертае "страхотната работа, която Ирина и здравните работници вършат, за да спасяват животи в Украйна".

Виктория Бекъм, Дейвид Бекъм, Бруклин Бекъм и специалните снимки, които споделиха за рождения му ден

Личните снимки, които Дейвид и Виктория Бекъм споделиха

Моменти на нежност

Докторката признава, че от руската инвазия насам работата й се е превърнала в денонощна, пише BBC.

"Вероятно рискуваме животите си, но изобщо не мислим за това. Обичаме работата си. Лекарите и сестрите тук съжаляваме, плачем, но никой от нас няма да се откаже."

Възхищаваме се както на силните дух и воля на медицинските екипи, така и на социалната ангажираност, която демонстрира Дейвид Бекъм.

Освен че използва социалната платформа да окуражава 71-милионната си аудитория да прави дарения, той и съпругата му Виктория към момента вече са отделили 1 милион паунда в помощ на Украйна.