Дестри Спилбърг, както може да се досетим от фамилията й, е дъщеря на Стивън Спилбърг от втората му съпруга Кейт Капшоу. Тя е на 24 години и вече подготвя втория си филм като режисьор. И именно това е причината за доста критики.

Те нямат нищо общо с качеството на филмите им, нито с темите им. А с това, че единствената причина да може да реализира филмовите си идеи на такава крехка възраст е свързана с факта чие дете е.

Дебатът се разрази в Twitter, като дори беше замесен Бен Стилър, който също трябваше да се защитава заради това, че е дете на холивудски актьори. Дестри, от своя страна, успя да въвлече още няколко "звездни" деца, които бяха разкритикувани, че работят с връзки.

Това са синът на Стивън Кинг - Оуен, който пише сценария за втория й филм, както и Хопър Пен - дете на Шон Пен и Робин Райт, който ще изиграе главната роля. Доста от коментарите изтъкнаха, че с възрастта и качествата й като режисьор Спилбърг трудно би пробила в Холивуд, ако не носеше тази фамилия.

"Да, съзнавам, че съм родена с привилегии. Моята мисия е да въведа нови таланти в индустрията и да предоставя възможност на хора от всякакъв произход в нея", написа Дестри в своя защита в официалния си профил в Twitter.