Като публична и добре позната личност, е нормално всички върхове и спадове в живота на Деми Ловато да са обект на интерес на феновете ѝ и различни медии.

Деми Ловато, сексуалната ѝ ориентация и новата промяна в местоименията, с които се определя

Неочаквана промяна за Деми Ловато

Нови решения за сексуалната ѝ ориентация

През годините изпълнителката се сблъска с наистина трудни изпитания, за които не крие почти нищо и говори много открито. Дори има цели три документални филма по темата - Demi Lovato: Stay Strong (2012 г.), Demi Lovato: Simply Complicated (2017 г.) и Demi Lovato: Dancing With the Devil (2021 г.). Оказва се обаче, че в момента Ловато съжалява и за трите филма.

В интервю за Alternative Press тя казва, че ѝ се иска да е изчакала, защото в момента е много по-осъзната. Приела е целия дълъг път, по който е минала, и не възнамерява да снима нови документални филми за себе си в близко бъдеще. 

Откровена е, че ѝ е писнало да се гледа в подобни продукции, а вероятно и хората мислят по същия начин. Но ако все пак реши да споделя каквото и да било, ще го направи, а няма да го пази за себе си.

Деми Ловато, Jute$, рожденият ден на певицата и потвърждението, че двамата са двойка

Дългоочакваното щастие за Деми Ловато

Певицата най-накрая призна

Но когато това се случи, Деми Ловато е твърдо решена да не е чрез филм, а чрез интервю или написването на книга, пише Entertainment Tonight.