По наше мнение принц Фредерик и принцеса Мери са една от най-симпатичните кралски двойки. Двамата се запознават през 2000 г., четири по-късно се женят. 

Датското кралско семейство, кралица Маргрет II, принц Фредерик, принцеса Мери и колко дни са работили през 2018 г.

Колко дни работят членовете на датското кралско семейство

Кралица Маргрет II е детронирана

От брака си те имат четири деца - принц Кристиян на 13 години, принцеса Изабела на 11 години и осемгодишните близнаци Жозефин и Винсент. Преди да се срещнат и влюбят обаче, в живота на принц Фредерик е имало и други жени. 

Принц Фредерик, датското кралско семейство и татуировките на принца

Какви татуировки има принц Фредерик

А престолонаследникът на Дания има цели две

Една от тях е моделът на бельо Катя Сторкхолм. В книгата си 1015 Copenhagen K. кралският репортер Трине Вилеман пише, че именно тя е била първата му истинска любов. 

Романсът между двамата се е развил, когато принц Фредерик и бил на около 20 години и е завършвал обучението си в армията. В книгата си Вилеман пише, че двамата са били много влюбени и тя дори му е помагала при писането на речите за официални събития. 

Датското кралско семейство, принц Фредерик, принцеса Мери и какво правят на мач по хандбал

Какво прави датското кралско семейство на мач по хандбал

Дания ликува, а принц Фредерик награждава

В книгата се твърди, че принцът и моделът са били заедно две години, дори се е стигнало и до предложение за брак, но кралица Маргрет II е забранила, защото в датското кралско семейство има традиция кралските особи да не се женят за датчани. Всичко това обаче е непотвърдена информация.

След като връзката им се разпада, принц Фредерик се среща около година с датската изпълнителка Мария Монтел, пише New Idea. През 2000 г. обаче той се запознава с Мери, която е родом от Австралия. Останалото е ясно.

Датското кралско семейство, принцеса Мери и секси ли са ботушите ѝ

Секси ли са ботушите на принцесата на Дания

Принцеса Мери отново показа усет за стил