През месец юли рапърът Джонатан Линдълн Прак, известен повече като DaBaby, излезе на сцената на нюйоркския фестивал Rolling Loud и изрече доста странни и обидни думи за хората, които живеят със СПИН.

Естествено, острите му коментари не останаха незабелязани и днес всеки втори го асоциира с тях. Не знаем дали наистина музикантът съжалява, но по всичко личи, че в момента се опитва да поправи грешката си и да изчисти опетнения си имидж.

Според TMZ, напоследък DaBaby се е срещнал с девет различни благотворителни организации, базирани в Щатите, чиято основна дейност е свързана със СПИН. Сред тях са Southern AIDS Coalition, Black AIDS Institute, GLAAD, Positive Women's Network и Transinclusive Group.

Целта на всички изброени е не само да образоват за това как се разпространява смъртоносният вирус, но и какво е да живееш с него.

В разговорите с техните представители DaBaby изглеждал "истински ангажиран" и нетърпелив да научи повече по темата. Разбира се, организациите искрено се надяват ентусиазмът на рапъра да послужи за пример на всички останали. И не само.

Тези дни DaBaby използва сцената на фестивала Summer Jam Hot97, за да се извини публично за недобронамерените си изказвания от месец юли.

Той благодари на организаторите на събитието Hot97, че са му позволили да се включи, въпреки скандала. Рапърът каза още, че "никога, ама никога" не е искал да обиди когото и да било.