На Евровизия 2022 г. Испания беше представена от Чанел Тереро с песента ѝ "SloMo". Парче, което несъмнено успя да нагорещи страстите в Пала Алпитур в Торино. 31-годишната Чанел Тереро, родом от Хавана, Куба, показа че не само може да пее, но и да танцува отлично. Тя се представи като една истинска латино дива на сцената на конкурса, като благодарение на нея страната се класира на трето място. 

Евровизия 2022, Украйна, Kalush Orchestra и това ли е големият победител в конкурса

Ето кой спечели Евровизия

Има ли изненадани

Постижението ѝ не остана незабелязано от испанското кралско семейство, които не пропуснаха да я поздравят за отличното ѝ представяне. По време на пресконференция Чанел получи писмо от крал Фелипе и кралица Летисия, адресирано до нея. Писмо, което я изненада и остави почти безмълвна. "Шокирана съм. Много е силно, не вярвам какво се случва", каза силно развълнувана певицата на пресконференцията.

Тя дори прочете писмото на глас, подписано от кралските особи, в което те предават най-искрените си поздравления за това, че "накара всички да се почувстваме толкова горди" в тази страна.

"Много поздравления за фантастичното ти представяне. Третото място, на което се класира на финала, е историческо за страната ни", отбелязаха Летисия и Фелипе, намеквайки за най-високия резултат от гласовете, постиган някога от кандидат от Испания в музикалното състезание.

От кралското семейство подчертаха и огромното европейско "признание на журито и публиката", което Чанел Тереро спечели, като не пропуснаха да изпратят и една "силна прегръдка" за младата изпълнителка. 

Чанел се почувства много поласкана, като искрено благодари за този неочакван жест на внимание, който "означава толкова много" за нея, отбелязват от Hola.

Лично ние с трепет ще следим какво ще се случва с кариерата на младата кубинка, защото имаме предчувствието, че успехите ѝ тепърва предстоят.