Какво би направил човек, ако има под ръка 40 милиона долара? Би си подарил луксозна къща край морето, би ги "инвестирал" в екзотични пътешествия или би си сътворил изцяло нов живот... Какво обаче би направил Брад Пит, който вероятно вече има всичко, което си е пожелал? Би си купил нещо вековно. Буквално.

Брад Пит, GQ, кариерата му и какво разкри актьорът в интервю за новия брой на списанието

Брад Пит - болезнено откровен и шокиращо различен

Какво разкри актьорът в интервю за GQ

Съвсем скоро американският актьор стана собственик на историческо 100-годишно имение, разположено в планините на крайбрежното градче Кармел в Калифорния.

Става въпрос за имението D.L. James House (носи името на първият си притежател - бизнесмена и писател Д.Л. Джеймс), датиращо от 1918 г. и проектирано от видния архитект от началото на ХХ Чарлз Съмнър Грийн. Къщата е направена от добивани в района пясъчни камъни и гранит. Има сводести прозорци, керемиден покрив в средиземноморски стил и невероятна гледка към океана.

Заинтригува ни и фактът, че имотът с площ 278.709 квадратни метра никога не е бил публично обявен за продажба. В действителност е купен извън пазара на цена, която според местните брокери го прави най-скъпият дом, продаван някога в района.

Това е и последната сделка с имоти, свързана със знаменитости в Кармел. Дългогодишният дом на актрисата Бети Уайт наскоро беше продаден за близо 11 000 милиона долара, което е значително над исканата цена от 7.95 милиона долара.

Снимка 582274

Източник: iStock

Решението на Пит да се сдобие с това старинно бижу не ни изненадва, имайки предвид, че е виден ценител на архитектурата и почитател на домовете в занаятчийски стил.